Speltips Valencia – Barcelona 2/5: Titelstriden fortsätter

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2021

Den spanska titelstriden bjuder fortsatt på förstklassigt drama och på söndag får vi se Valencia ta emot ett jagande Barcelona.

Valencia - Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona har sett fruktansvärt bra ut under en längre tid och inför El Clásico sågs de som ligafavoriter. De förlorade där, men efter att Real Madrid kryssat mot Getafe precis därefter så såg många Barcelona som favoriter igen då de bortsett från mötet mot Real Madrid inte förlorat en enda match under 2021 och radade upp vinsterna.

Från ingenstans förlorade de dock mot Granada förra omgången då de hade chansen att ta ligaledningen och helt plötsligt är den spanska titelstriden oerhört öppen igen. Trots ett tidigt ledningsmål från Lionel Messi så lyckades Granada överraskande nog vända i den andra halvleken och Barcelona åkte på sin andra förlust för i år.

Nästa omgång väntar matchen alla tittat på i kalendern i flera månader då de tar emot Atlético Madrid på Camp Nou. Nu gäller det för Blaugrana att sätta sig i ett bra utgångsläge där de kan gå förbi vid en eventuell vinst. Då Real Madrid ligger på samma poäng gäller det även att hålla jämna steg med ärkerivalerna.

Skadeläget ser bra ut för Barcelonas del i alla fall, det är fortsatt barra Philippe Coutinho och Ansu Fati som är långtidsskadade samt att Martin Braithwaite är tveksam till spel.

Valencia är starka hemma

Det var inte längesen Valencia var ett namn man ofta hörde om i dessa toppstrider, men årets upplaga har inte haft det lätt och är egentligen fortfarande inte helt ute från nedflyttningsstriden även om de nog kan andas ut lite med sex poängs marginal ned.

Valencia på hemmaplan har dock varit rätt starka under vårkanten och under kalenderåret är de faktiskt obesegrade hemma på Mestalla. De har mäktat med fyra vinster och fyra oavgjorda så man ska inte helt låta sig luras av tabellpositionen här. Barcelona får se upp och även om de är välförtjänta favoriter så är oddsen alldeles för dåliga för att spela på en rak tvåa här.

Det spel vi istället tittar på här är ett målspel, närmare bestämt att båda lagen gör mål. Valencia har inte gått mållösa på Mestalla sedan i december och Barcelona har inte direkt varit särskilt vassa på att hålla tätt bakåt heller, endast en nolla på deras sju senaste matcher. Därför spelar vi på ett BLGM-spel för 1.69 hos Comeon.

  Rygga spelet hos Comeon – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.69
Bolag: Comeon
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: