Speltips Valencia – Getafe 13/8: Intressant öppningsmatch

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2021

La Liga drar igång 2021/2022-säsongen under fredagskvällen med ett spännande möte mellan Valencia och Getafe.

Valencia - Getafe

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valencia kommer närmast från en oerhört tuff säsong där hösten verkligen var en tuff tid för alla inblandade i klubben. De lyckades runt årsskiftet i alla fall styra upp situationen och snacket om eventuell nedflyttningsstrid dog så sakteligen ut med tiden. De slutade tillslut på trettonde plats med nio poängs marginal ned till Huesca som trillade ner i segundan, men det är fortfarande klubbens sämsta ligaplacering på över trettio år.

Det är mycket som inte skötts på ett bra sätt i klubben, men nu är det dags för en ny säsong och nya tag. På tränarposten har de gjort en väldigt intressant värvning och hämtat in ingen mindre än José Bordalás som tränat Getafe i fem säsonger nu. Han får inleda säsongen direkt mot sitt gamla lag och lär nog ha några äss i rockärmen inför premiären.

I övrigt är det inte mycket som förändrats i Valencias trupp. De har varit ganska passiva på transfermarknaden under sommaren på grund av klubbens ekonomiska problem, men de har också redan en trupp som ska kunna sikta högre än förra årets placering även om det blir svårt att utmana topplagen.

Bordalás hämtades säkerligen in just av anledningen att han kan få ut mycket av sina spelare och verkligen har gjort det bra i Getafe som haft begränsade resurser. Han är här för att krama ur trasan och lyfta Valencia utan att öppna plånboken.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Getafe har förstärkt

Gästerna har då såklart också en ny tränare i Michel som tidigare tränat Getafe för snart tio år sedan och dessutom varit en sväng i Sevilla. Men på senare år har han figurerat utanför Spanien och har nu hämtats tillbaka.

Även om Bordalás är en duktig tränare så gick det inget vidare för Getafe förra året heller och de slutade på femtonde plats i tabellen när säsongen var färdigspelad i vår med bara fyra poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket.

Den här säsongen har det dock satsats lite på marknaden och spelare som Carles Aleñá från Barcelona och Vitolo från Atlético har landat i klubben. Även den spännande mexikanska anfallaren José Macías har hämtats in på en lånedeal från Mexiko och även om ett par spelare har lämnat såsom Angel Rodriguez och Francisco Portillo så är det allt som allt ett bra fönster för Getafes del där truppen förstärkts offensivt framförallt.

Försäsongen har också sett bra ut för Getafes del som vunnit alla matcher där Rennes och Brighton varit de två motståndarna värda att nämnas. Valencia har i sin tur varit upp och ner en aning och förlorade nu senast mot Brentford, men kryssade dessförinnan mot Milan och slog Levante.

Det är en oviss match från början, men här tror jag att Bordalás kommer att vara tungan på vågen då han om någon känner till motståndet väldigt väl. Med hemmaplansfördel dessutom så är det i min mening ganska bra odds med 2.45 gånger pengarna på Valencia hos Campobet här och det blir också spelet som rekommenderas här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Valencia vinner
Odds: 2.45
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: