Speltips Valencia – Las Palmas 18/8: Stark inledning

Axel Sjödin Publicerat: 18 augusti 2023

Valencia ska spela sin hemmapremiär på Mestalla mot nykomlingen Las Palmas sent under fredagskvällen.

Valencia - Las Palmas

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter flera tunga år av dåliga säsongsinledningar så inledde Valencia den här säsongen med en rejäl skalp borta mot Sevilla. Nu har de siktet inställt på tre poäng återigen då nykomlingen Las Palmas gästar Mestalla under fredagskvällen.

Det har sett mörkt ut för Valencia länge, och de går återigen in i den här säsongen med den avskydde Peter Lim som klubbpresident. De avslutade förra säsongen på 16:e plats, vilket är deras värsta placering på många decennier, och de var inte långt ifrån att åka ned på riktigt. Men det finns trots allt hopp om en bättre säsong i år då de har många unga spelare med talang som har blivit ett år äldre. Yunus Musah har dock sålts av till Milan utan att ha blivit ersatt, och det är tveksamt om den ersättaren kommer.

Segern mot Sevilla var i alla fall ett perfekt sätt att inleda säsongen på, även om det var ett lite blekt Sevilla och en match som bjöd på en hel del defensivt slarv. Valencia tog tillvara på de chanser som dök upp och kunde få med sig alla tre poäng hem. Defensivt såg de i alla fall ganska bra ut, vilket kommer att vara en viktig grund att bygga på om de ska försöka nå den övre tabellhalvan i år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Las Palmas känns aningen naiva

Gästande Las Palmas säkrade sina plats i La Liga under den sista omgången av Segundan förra året, och kommer med all förmodan att få en tuff första säsong i högstaligan. De har haft väldigt begränsade möjligheter att kunna bygga en slagkraftig trupp med små resurser att röra sig med.

De kommer i mångt och mycket att behöva förlita sig på den stomme som säkrade uppflyttning i våras, men frågan är om det kommer att räcka. Tränare Garcia Pimienta har tidigare tränat Barcelona och lär envist hålla kvar vid sin idé om högt bollinnehav och att försöka styra spelet, även om spelarmaterialet kommer att ha det svårt att hävda sig mot många lag i La Liga. Jag har kanske fel, men jag har svårt att se att Las Palmas kan lyckas hålla sig kvar om inte några andra bottenlag floppar rejält.

Valencia brukar inte ha några större problem med att låta motståndarna vara bollförande och jag tror att de kommer att kunna straffa Las Palmas när möjligheten ges. Mallorca, som inte är kända för sin offensiva kreativitet, skapade ett flertal målchanser mot Las Palmas i premiären och borde nog ha vunnit matchen – istället blev det delade poäng. För 1.80 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi helt enkelt på att Valencia vinner på fredag, då jag tror att det är en motståndare som kommer att passa dem och som inte håller samma kvalitet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.95
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:30, fredag 18 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logo