Speltips Valencia – Real Sociedad 11/4: Målspel

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2021

Ett av veckans mest intressanta möten från Spanien utspelas mellan Valencia och ett Real Sociedad som nyligen stannat av lite i formen.

Valencia - Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valencia fortsätter sin svit av att vinna och förlora varannan match beroende på ifall de spelar hemma eller inte. De har nu förlorat sina senaste fyra bortamatcher och vunnit sina fyra senaste hemmamatcher. Deras form hemma på Mestalla har gjort så att de lämnat bottenstriden bakom sig och fortsätter de på samma spår så lär de nog hamna ganska säkert i mitten av tabellen tillslut, trots en mycket tuff säsong för Los Che.

Fokus har dock legat på annat än fotboll för Valencias del under veckan tyvärr. Under förlusten borta mot Cádiz senast så urartade det då Valencias Mouctar Diakhaby blev utsatt för ett rasistiskt påhopp från Cádizs Juan Cala och både han och resten av laget tågade av planen kort därefter för en stund. Efterspelet till följd av detta har nog inte varit trevligt för någon inblandad och har tagit upp det mesta av nyhetsutrymmet under veckan för Valencia.

Utöver den tråkiga händelsen mot Cádiz finns det dock saker att glädja sig över som Valenciasupporter. De har fortfarande inte vunnit två raka matcher i ligan sedan sent 2019 men trots detta har de lyckats vända skutan och styra bort från en potentiell katastrofsäsong. Hemmaformen på Mestalla gör att de känns farliga på riktigt och ett hot mot lag över dem i tabellen.

Inför matchen mot Real Sociedad så sägs Mouctar Diakhaby vara redo för spel efter förra helgens kontrovers. Maxi Gomez är däremot tveksam till start då han haft problem med knäet och Kevin Gameiro väntas ersätta honom. I övrigt är det bara Jasper Cillesen på skadelistan värd att notera.

Det blir en hård kamp om Europaplatserna

La Real som såg väldigt bra ut under en lång tid har stannat av lite i tempo under senare tid med bara en vinst på sina senaste fem matcher i seriespelet. Det inkluderar dock matcher mot Barcelona och Real Madrid, så man kanske inte ska vara så hård, hur som helst så har Sevilla återigen dragit ifrån på fjärdeplatsen och femteplatsen är hotad. Real Sociedad, Real Betis och Villarreal ligger alla på 46 poäng inför omgången så det är minst sagt jämnt precis bakom Champions League-platserna.

Trots bristande resultat i ligan så lyckades i alla fall Real Sociedad med att kamma hem Copa del Rey och en efterlängtad titel under förra helgen efter att ha vunnit finalen med ett mål mot noll mot Athletic Bilbao. Så nog finns det saker att jubla över som La Real-supporter också, men cupvinsten ger dem inte en plats ute i Europa inför nästa säsong då det faktiskt spelats två Copa del Rey samtidigt och detta egentligen var förra årets final. Därför gäller det att vara med nu när striden om Europaplatserna drar igång på riktigt.

Tyvärr för Real Sociedads del så har de en ganska gedigen frånvarolista med bland andra David Silva och Aihen Muñoz på skadelistan och Mikel Merino och Jon Guridi tveksamma till start. Utöver detta så har de även två avstängda spelare inför matchen i Igor Zubeldia och Martín Zubimendi som inte direkt underlättar för La Reals mittfältsproblem inför matchen.

Det är lite svårt att läsa den här matchen med tanke på formkurvorna, så istället tittar vi på ett målspel här. Valencia kanske inte kan hålla i sin hemmasvit mot motstånd som Real Sociedad, men bör kunna få hål på dem i alla fall då de inte blivit nollade hemma på Mestalla under hela året. De håller dock sällan tätt bakåt heller och med vassa offensiva pjäser så som svenske Alexander Isak lär nog Valencia åka på ett mål bakåt också. Vi spelar därmed på att båda lagen gör mål för 1.80 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 16:15
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: