Speltips Valencia – Sevilla 16/4: Sexpoängare i botten

Axel Sjödin Publicerat: 16 april 2023

Valencia möter Sevilla i ett klassiskt möte som den här säsongen utspelar sig kring bottenstriden.

Valencia - Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var inte så längesedan som Valencia mot Sevilla var ett självklart toppmöte, men nu är det istället en kamp om överlevnad i bottenstriden. Inför omgången så ligger Valencia under strecket med två poäng upp till Real Valladolid medan Sevilla i sin tur har börjat skrapa ihop poäng och numera har fem poäng ned till Valencia.

För Sevillas del så hade en vinst på söndag inneburit att de med all förmodan kan andas ut. Det är trots allt väldigt många lag som är inblandade i bottenstriden och en buffert på åtta poäng borde stå sig säsongen ut ifall inget oväntat händer. Därmed så har de råd att rikta sitt fokus mot Europa League – turneringen där de är mesta mästarna – och kvartsfinalen mot Manchester United.

De spelade så sent som i torsdags på Old Trafford och Manchester United såg länge ut att gå mot en säker 2-0-seger, men några dramatiska minuter i slutet gjorde att det blev ändring på den saken. Sevilla fick hjälp genom två självmål och dessutom lyckades två mittbackar i United skada sig under några mardrömsminuter för engelsmännen. Nu har de ett likaresultat med sig hem till Ramón Sánchez-Pizjuán i returen och har goda chanser att skrälla.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valencia står inför en avgörande period

För Valencias del så är det ligaspelet och att hålla sig kvar i La Liga som gäller. Det har sett lite bättre ut sedan tränarbytet där Rubén Baraja tog över laget, men det är fortsatt knappast övertygande. De har i alla fall plockat poäng i samtliga tre hemmamatcher på Mestalla sedan han tog över och segrarna mot Real Sociedad och Osasuna har gett dem en viktig livlina inför slutspurten.

De är nu inne i den direkt avgörande perioden där de möter bottenkonkurrenter vecka efter vecka. Förra helgen så blev det förlust borta mot hemmastarka Almería, men de lär ha högre förhoppningar om poäng hemma mot Sevilla. Därefter väntar Elche, Real Valladolid och Cádiz i matcher som alla kan bli säsongsavgörande.

Målskyttet har varit lite oroväckande för Valencias del, som bara har lyckats trycka dit fyra mål på de sju matcher som Baraja har varit huvudtränare. Edinson Cavani är ett sparkapital som de verkligen hade haft nytta av ifall han kunde börja hitta formen, men det finns aldrig några garantier.

Valencia är i alla fall favoriter inför söndagen då de har varit starka hemma under senare tid. Matcherna har emellertid varit rätt målsnåla och vi kombinerar därmed dubbelchansen 1X med under 2,5 mål för 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, söndag 16 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo