Speltips Valencia – Sevilla 22/12: Spelbolagen är snett ute

Spelbloggare Publicerat: 22 december 2020

Treorna ekar med deras frånvaro, men man kan inte bortse från att Valencia steppat upp de senaste veckorna – och visst ska de väl ha chansen att fälla krokben för Sevilla på Estadio de Mestalla?

Se matchen kostnadsfritt på Unibet: Öppna ditt konto här och få 100 kronor extra att spela för! Regler & villkor tillämpas. 

Valencia - Sevilla

för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det stora lyftet, sett till tabellposition, har ännu inte kommit – men att Valencia som lag mår bättre just nu, kontra för några veckor sedan, är alldeles uppenbart. Det märks såväl av i det spelmässiga som resultaten, även om man inte förmår att dra det längsta strået i tillräckligt många matcher.

Närmast kommer man exempelvis från ett 2-2-kryss borta mot Barcelona på Camp Nou. Alltså oavgjort, någonting som fem av de sju senaste seriematcherna slutat. I övrigt en vunnen och en förlust.

Längre upp i tabellen hittar vi Sevilla, som i vanlig ordning är med och jagar hack i häl på den absoluta toppen. Rimliga målsättningen är att ta en Champions League-plats och det finns det förstås potential till. Något ojämna har prestationerna från och till varit och en av årets sämre matcher var just senast – 1-1 hemma mot Real Valladolid. Bara att borsta bort den prestationen från axlarna.

Inför matchen saknar Valencia Kevin Gameiro, Jasper Cillessen och Toni Lato samt har Yunus Musah och Hugo Guillamón tveksamma för spel. Gästerna har trion bestående av Tomás Vaclik, Sergio Escuerdo och Munir El Haddadi skadelistade.

Värdet är på Valencia

Att Sevilla har det vassare materialet är ingenting att sopa under mattan med, men det betyder per automatik inte att de ska betraktas som så stora favoriter oddssättarna vill få dem till. Faktum är att den raka tvåan hos de flesta spelbolag är nere under dubbla insatsen.

Dessutom kommer bortalaget hit från en plattmatch mot bottenlaget Real Valladolid, där det efter en sen kvittering från motståndarna slutade oavgjort. Den offensiva spetsen har onekligen trubbats av de senaste matcherna.

På andra sidan planhalvan står istället ett Valencia som med all säkerhet känner medvinden, även om de förstås törstar efter en vinst. 2-2 senast mot Barcelona var en höjdare och dessförinnan slutade det precis likadant i ett hemmamöte med Athletic Bilbao.

Mycket talar för en tajt match. Krysset kan vara ett tänkbart rakt spel för den som vill höja risknivån något, men vi nöjer oss med att reka Valencia +0,5 mål (asian handicap) till strax under dubbla insatsen istället. Det innebär att spelet sitter vid händelse av såväl hemmaseger som oavgjort.

Speltips:

Speltips: Valencia +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,97
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, tisdag 22/12
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: