Speltips Valencia – Villarreal 5/3: Klassiskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 5 mars 2021

Två klassiska lag i Valencia och Villarreal gör upp om tre poäng i spanska La Liga fredagen den 5 mars 2021. Odds och rekar finns på sajten.

Valencia - Villarreal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett enda spanskt toppmöte på schemat den här fredagskvällen, när Valencia och Villarreal gör upp i La Liga. Här är förväntningarna höga på förhand och det är två lag som är i stort behov av poäng, av lite olika anledningar, som möts.

En annan faktor som är värd att ta i beaktande är det faktum att Valencia har vunnit fyra raka hemmamatcher mot Villarreal. Det är ett tydligt faktum att Villarreal inte har haft det helt enkelt i Valencia och sådant kommer också att spela in när lagen drabbar samman igen här.

Man kan också ha med sig att Villarreal varit ganska starka på bortaplan, åtminstone i termer av att inte förlora sina matcher. Nu står man på tre raka oavgjorda matcher på bortaplan i ligan. Det är ett svårslaget lag vi har att göra med, även om förhoppningen såklart har varit att ta fler poäng, såväl hemma som borta, på senare tid.

Att man däremot tog sig vidare från Europa League-sextondelsfinalen mot RB Salzburg var ett ordentligt styrkebesked, inte minst med tanke på hur Villarreal tog sig an matcherna, med vinst såväl hemma som borta.

Det är uppenbart att laget har en hög höjd och min känsla är att det passar Villarreal bra att man nu får spela redan på fredagen. Det är trots allt nästan en vecka (söndags) sedan förra matchen och man bör vara mentalt, fysiskt och taktiskt redo för en ny drabbning. Nu kanske det är läge att bryta dödläget i Valencia rent av?

Odds i La Liga

Valencia har inte gått att känna igen på senare tid och känns som ett lag lite ur fas. Om det vill sig illa kommer man att på allvar bli inblandade i bottenstriden, men det som räddar laget i nuläget är det faktum att samtliga lag, i princip, underpresterar under laget i tabellen. Det är väl egentligen bara SD Huesca som har en uppåtgående trend.

Men med det sagt har Valencia bara förlorat två av sina fem senaste matcher och man har som bekant ett bra facit hemma mot Villarreal. Det kommer att spela roll här också.

Tänk också på att Villarreal kryssar tre raka matcher på bortaplan och att det som i andra fel ofta blir vinster nu snarare kan bli en tät historia. Det känns som att 1-1 ligger nära till hands här.

X (oavgjort) spelas till 3,30 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,30
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, fredag 5 mars 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: