Speltips Valladolid – Levante 27/11: Spanskt fredagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 27 november 2020

Real Valladolid och Levante gör upp om tre viktiga poäng i bottenstriden i La Liga fredagen den 27 november 2020.

Real Valladolid - Levante

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det har varit en speciell inledning på säsongen i spanska La Liga, och allra värst har det kanske varit för ett par av storklubbarna som inte kunnat leva upp till förväntningarna. Det handlar en hel de om att anpassa sig till de nya omständigheterna och det har inte varit helt enkelt.

Personligen tror jag att det stora problemet handlar om att försöka motivera sina spelare och i fallet Real Madrid, där man numera spelar på sin träningsanläggning och inte hemma på Santiago Bernabeu, blir det helt naturligt att det kanske inte riktigt är samma sak för deras del.

Men förutom att ett par storklubbar har haltat sig fram har det också varit tungt för ett gäng lag längre ner i botten. Real Valladolid och Levante har parkerat långt ner från start och det mesta pekar på att det här blir en säsong med hård kamp.

Det är inte heller en säsong med ett givet bottenlag, utan snarare ett väldigt jämnt race mellan nästan halva serien. Från jumbon Celta Vigo (på sju poäng) är det bara fem poäng upp till åttondeplacerade Athletic Bilbao. Det säger en del.

Real Valladolid (9) och Levante (7) är därmed indragna i bottenstriden och kommer så vara om man inte får till en bra ökning i poängskörd omgående. Det som är fördelen med den jämna serien är att det enda som krävs är ett par vinster så hoppar man snabbt uppåt.

Vinstlösa lag

Real Valladolid har under inledningen på säsongen bara vunnit två av sina tio spelade matcher. Det är i sig ett väldigt svagt facit, men det ger också en indikation om att man har förtvivlat svårt att vinna sina matcher. Man förlorar i för sig bara hälften av matcherna, om det nu är ”bara”, men antalet vinster är för få.

Egentligen är läget klart sämre för Levante, som bara har vunnit en match och som inför matchen borta mot Real Valladolid står på fyra raka kryss. Det man kan välja att läsa in är att laget är svårslaget och det känns som en styrka, men vinstandelen måste höjas avsevärt.

0-0 spelade lagen mot varandra sist, och innan dess var det Levante som hade två raka vinster, båda på hemmaplan.

Det mesta pekar åter på en tät historia mellan två lag som släpper in för många mål, men som ändå snittar runt ett gjort mål per match framåt.

X (oavgjort) spelas till 3,25 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,25
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, fredag 27 november 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: