Speltips Valladolid – Osasuna 11/12: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2020

Real Valladolid och Osasuna är parkerade i botten av La Liga, och gör nu upp om tre viktiga poäng fredagen den 11 december 2020.

Real Valladolid - Osasuna

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det här var en säsong som Real Valladolid och Osasuna båda hade väsentligt större förväntningar, än att man efter 11-12 omgångar båda skulle ligga på nedflyttningsplats. Det var helt enkelt inte enligt varken plan eller förhoppningar när vi snart har spelat en tredjedel av säsongen.

Men innan man slår på stora trumman eller tar alldeles för grova anklagelser i sin mun ska man ha med sig att det samtidigt är sex poäng upp till Europaplats (sexa) för Real Valladolid, och inte mer än fem poäng upp till Sevilla (på Europaplatsen i fråga) för motståndarna Osasuna. Det är alltså en helt otroligt jämnt tabell.

Men med det sagt finns det fortfarande skäl till oro, och då tänker jag nog främst på Osasuna. Inledningen på säsongen var så pass lovande att man hög på just Europaplatserna, men sedan dess har man dalat i tabellen och har nu fem raka matcher utan seger.

Det är den typen av formtrender som kanske spelar större roll i det här skedet och den här märkliga säsongen. Det är många ordinarie fotbollslagar som inte riktigt är applicerbara längre och när tabellen är så jämn blir det svårt att läsa av densamma.

Men att i ett sådant läge rada upp poängtapp efter poängtapp oroar inför fortsättningen, och nu möter Osasuna utan tvekan ett Real Valladolid som ser ett guldläge att ta tre poäng.

Real Valladolid behöver en vinst

Det ska sägas att Real Valladolid inför helgens omgång har två poäng till godo på nykomlingarna SD Huesca som ligger på jumboplatsen, men det här är ett avstånd som alltså kan krympa, försvinna och blåsa bort redan senare under samma helg.

Med andra ord är det ett bra läge för Real Valladolid att plocka tre viktiga poäng här, något som med stor sannolikhet räcker för att man ska flytta sig över nedflyttningsstrecket när omgången är färdigspelad. Så jämnt är det.

Förra säsongen blev det oavgjort två gånger om när lagen spelade mot varandra och det känns som ett rimligt resultat nu också.

Real Valladolid har aningen bättre form, men också ett klart sämre poängsnitt och förlorade så sent som senast borta mot Atletico Madrid.

X (oavgjort) spelas till 3,20 gånger såsen hos bet365.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,20
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, fredag 11 december 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: