Speltips Villareal – Valencia 18/10: Framåtlutat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Villareal och Valencia har länge fightats om placeringarna strax under topplagen men de förstnämnda ser allt mer ut att dra ifrån. Det är fördel Villareal där jag tror på en matchbild som kommer att bli relativt öppen.

  Rygga vårt speltips hos betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Unai Emery är ny för säsongen vid rodret bakom Villareal och det är onekligen en tuff uppgift han har att försöka förbättra förra säsongens femteplats. Då slutade man tio poäng bakom toppkvartetten med Sevilla och Atletico Madrid som närmsta lag ovanför.

Säsongsinledningen har varit stabil, man har gjort det man kan förvänta sig men inte så mycket mer. Efter fem spelade matcher har man samlat ihop sju poäng och då bör nämnas att man på bortaplan ställts mot två av topplagen man ska försöka närma sig.

Mot Barcelona blev det en klar 4-0-förlust men senast lyckades man få med sig 0-0 borta mot Atletico Madrid, vilket får ses som en positiv tendens vad gäller den defensiv som var lagets akilleshäl förra säsongen. I övrigt har man kryssat mot Huesca och vunnit mot Eibar och Alaves.

Nu väntar så ett Valencia som känns långt ifrån harmoniskt även om man med sina sju poäng efter fem matcher bara är en poäng bakom Villareal. Problemen bottnar i det ekonomiska och ägaren Peter Lims ovilja att investera i nya spelare trots att man inför säsongen sålt flera av sina viktigaste diton.

Tränare Javi Gracia har hotat med att lämna om inga investeringar görs men är, trots allt, fortsatt den som leder laget till den här matchen.

Med dessa förutsättningar i beaktning måste man ändå säga att man gjort det helt okej på fotbollsplanen så här långt. Senast blev det dock förlust med 2-0 hemma mot Real Betis men i matchen dessförinnan tog man en imponerande 1-0-seger borta mot Real Sociedad.

Villareal snittade nästan 3 mål per match

Det är bara en poäng som skiljer mellan lagen efter fem spelade matcher men med tanke på den rådande situationen i Valencia och hur pass försvagad truppen är jämfört med fjolåret så är det mycket som pekar mot att styrkeförhållandena är än starkare till Villareals fördel.

Villareal slutade sju poäng före Valencia då och till den här matchen ses man som ganska klara favoriter. Vad gäller förra säsongens inbördes så vann båda lagen sina respektive hemmamatcher.

Villareals höll alltså nollan mot Atletico Madrid senast och en av Unai Emerys viktigaste uppgifter är att förbättra försvarsspelet. Förra säsongen var man seriens näst målgladaste lag efter Barcelona med ett snitt på 2.95 mål per match.

Valencia hade ett snitt på 2.61 vilket gjorde dem till åtta på samma lista, men backlinjen ser på pappret klart sämre ut den här säsongen. Än så länge har man ändå hållit spelet uppe men frågan är huruvida de interna stridigheterna kommer att påverka laget på sikt.

Villareal vill förbättra sitt försvarsspel men man är fortfarande ett i grunden offensivt balanserat lag och på hemmaplan mot Valencia lär man inte lägga störst vikt vid det defensiva. Den offensiva duon Paco Alcácer och Gerard Moreno har redan gjort tre mål var och chanserna till fler mål bör vara goda här.

Hos Valencia har den kraftfulle Maxi Gomez inlett starkt med tre gjorda mål och tillsammans med den lille snabbe Gameiro bildar man ett anfallspar som kompletterar varandra på klassiskt vis.

Sammantaget finner jag anledning att tro att det kommer att göras över 2.5 mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos betfair – Få 100 kr riskfritt spel!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Betfair
Spelstopp: 16:00, söndag 18 oktober 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: