Speltips Villarreal – Athletic Bilbao 22/12: Målspel från kvällsmatchen

Spelbloggare Publicerat: 22 december 2020

Målmarknaden blir huvudfokus för vårt speltips inför La Liga-mötet mellan Villarreal och Athletic Bilbao. Frågan är; åker proppen ur eller blir det målsnålt? Vi tror oss sitta på svaret!

Se La Liga hos Unibet: Få 100 kronor i välkomstbonus när du öppnar konto hos dem – här. Regler & villkor tillämpas. 

Villarreal - Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vankas sen kvällsmatch borta i Spanien och det handlar om två något större pjäser som drabbar samman – Villarreal och Athletic Bilbao. Lagen kommer båda från segrar och känner säkerligen smak för mer.

Däremot är det rätt betydande skillnader som råder i tabellen. Athletic Bilbao kommer från några tuffare veckor medan Villarreal varit desto mer konsekventa. De förstnämnda hittas i mittensmeten av tabellen och de senare som tabellfyra.

Alla turneringar inräknade har Villarreal mäktat med att avverka 17 raka matcher utan att förlora, med en salig blandning av oavgjorda matcher samt vinster. Senast avvärjdes Osasuna undan med 3-1 på resande fot.

Och Bilbao? De bröt faktiskt en vinstfri svit om fyra matcher i samband med 2-0-vinsten hemma över seriens nästjumbo, Huesca, förra veckan. Planenligt, absolut, men det satt en bra bit inne – nollan spräcktes det facto så sent som i den 86:e minuten. Småskakigt, precis som det varit på sistone.

På frånvarolistan i hemmalaget återfinns Francis Coquelin, Alberto Moreno, Paco Alcácer och Vincente Iborra. Därutöverär Pervis Estupinan, Juan Foyth samt Carlos Bacca tveksamma kort. Bilbao har bara Peru Nolaskoain out och därtill Asier Villalibre som ett frågetecken.

Överspelet lockar

Defensivt svår Villarreal starkt. De har också varit inblandade i mängder av målsnåla tillställningar, men senast fick de in tre baljor på Osasuna, som i deras tur fick in en. Trots en man mer på planen från den 19:e minuten hamnade man lite smått illa till – och nu ställs de mot betydligt mer kompetent motstånd.

Bortalaget är desto mer svajigt och kan relativt enkelt hamna lite fel, på hälarna, i matcher. Sällan är det däremot som de lämnar matcher mållösa. Åtta på raken har innehållit minst två fullträffar totalt och hälften av dessa minst tre.

Undertecknad tror att Villarreal kommer kliva in på planen för att sätta dit dolkstöten i Athletic Bilbao – något som kan öppna upp matchbilden.

Därför känns över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två mål – som ett sunt spel till oddset 1,74 hos Fastbet.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 22:00
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: