Speltips Villarreal – Atlético Madrid 28/2: En måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 27 februari 2021

Det kan vara en avgörande helg i den spanska titelstriden då alla lagen i topp fyra möter tufft motstånd. Ett Atlético som tappat form ställs inför den tuffa uppgiften att besegra Villarreal på El Madrigal.

Villarreal - Atlético Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det som för bara några veckor sedan såg ut som en avgjord liga har nu blivit oerhört spännande igen. Atlético Madrid har sett fruktansvärt stabila ut under hela säsongen men formkurvan har under de senaste veckorna pekat skarpt nedåt och både Real Madrid och Barcelona har fått en gratis inbjudan titelstriden.

Vad som nyss var en tiopoängsledning med en match till godo har nu krympt till tre med detsamma. Villarreal borta är verkligen inte motståndet man vill möta i det här läget och det är nog många Atléticosupportrar som är nervösa över att ledningen kan komma att krympa ytterligare i helgen.

Förra helgen förlorade de mot Levante hemma med 0-2, deras första förlust på Wanda Metropolitano sedan 2019. Utöver det har de bara en vinst på sina fem senaste matcher med förlusten mot Chelsea i Champions League inräknad. Det är ett mardrömsscenario för Atlético de Madrid som de måste försöka vända redan på söndag. Nästa helg är det derby mot Real Madrid och dessa två matcher kommer att forma resten av säsongen.

Skadeläget ser åtminstone bra ut i truppen, José Giménez är den enda riktiga skadan, Yannick Carrasco är också tveksam till spel och kommer att ersättas av Renan Lodi. Slutligen är Kieran Trippier avstängd inför matchen. Stefan Savic är i alla fall tillbaka i försvaret inför söndagsmatchen.

Tveksam form för Villarreal också

Villarreal har inte heller någon superform direkt, men man fortsätter kryssa sig framåt i ligan. De har inte vunnit en ligamatch de sex senaste omgångarna, men har fått trösta sig med att ha besegrat RB Salzburg två gånger i sextondelsfinalen i Europa League.

De gula ubåtarna har bara förlorat tre matcher den här säsongen och faktiskt bara förlorat en enda match hemma på El Madrigal under hela säsongen, vilket kom senast mot Real Betis. Det är en oerhört svår nöt att knäcka för Diego Simeone och Atlético som måste ha siktet inställt på tre poäng. Villarreal hade säkerligen tillhört tabelltoppen själva ifall det inte varit för ständiga kryss, så det är verkligen inte en lätt uppgift.

Unai Emery lär inte rotera sina spelare alltför mycket och det lär vara i stort sett samma lag som vi fick se förra helgen mot Athletic Bilbao på planen. Francis Coquelin och Vicente Iborra är fortsatt skadade samtidigt som Rubén Peña och Mario Gaspar är tveksamma till spel.

Matchen kan mycket väl sluta oavgjort med tanke på omständigheterna, Villarreal har i alla fall väldigt svårt att vinna matcher och lär nog inte göra det mot tufft motstånd. Vi fick se mot Real Betis att de kan förlora hemma i alla fall och Atlético Madrid är trots dålig form oerhört pressat att vinna. Med den motiveringen känns ett s.k. draw no bet-spel som det bästa att spela på Atlético här för 1.67 hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atlético – Draw no bet
Odds: 1.67
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: