Speltips Villarreal – Barcelona 27/8: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

Söndagen bjuder på en stormatch från La Liga mellan Villarreal och de regerande mästarna Barcelona.

Villarreal - Barcelona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Barcelona gäller som favoriter inför söndagens drabbning, men det är aldrig lätta matcher på La Cerámica. Båda lagen lär ha varit besvikna med premiäromgången, men har sedan dess lyckats studsa tillbaka med segrar i den andra. Då båda redan har hunnit tappa poäng så är det mycket som står på spel här på söndag.

Villarreal föll tungt med 1-2 mot Real Betis på hemmaplan i premiären, där det avgörande målet kom i den 95:e minuten. Det var iallafall ingen dålig insats från Quique Setiéns manskap, som förmodligen kände att de förtjänade en poäng åtminstone. I omgången därpå gick det i alla fall vägen då de slog Mallorca på bortaplan, vilket verkligen inte är så lätt som det kanske låter.

Mallorca var otroligt hemmastarka under fjolåret och är aldrig lätta att möta med sin fysiska fotboll, men Villarreal skapade mycket och borde nog ha vunnit med större marginal än vad de gjorde. Det var ett fint kvitto för Setién som nu har haft en försäsong på sig att etablera sitt spelsystem.

Villarreal har emellertid inte haft det lätt för Barcelona under senare år, men ifall det är någon som bör känna till klubben väl är det den tidigare Barcelona-tränaren Setién.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona har inte övertygat hittills

Efter en grisig och mållös premiär borta mot Getafe, där det var röda kort på båda sidor, lyckades Barcelona åtminstone få med sig tre poäng mot Cádiz senast. Det dröjde dock fram till den 82:a minuten innan Pedri kunde spräcka nollan, och därefter utökade Ferran Torres på till 2-0 i den 94:e.

Det verkar i mångt och mycket vara samma Barcelona som vi fick se förra året, där defensiven har prioriterats på bekostnad av målproduktionen. Xavi fick också ett tungt besked efter matchen mot Cádiz då Pedri dragit på sig ännu en skada och förväntas vara borta ett tag framöver. Han har en central roll i detta lagbygge och är en väldigt viktig kugge.

Man kan inte påstå att Barcelona har haft en särskilt övertygande start på säsongen. Även om de har hållit nollan så har motståndarna inte saknat lägen och effektiviteten framåt har inte varit bra. Utan Pedri känns det långt ifrån självklart att de ska få med sig alla tre poäng hem från La Cerámica med tanke på hur de har sett ut hittills.

Men 1X2-marknaden känns lurig här, så istället satsar vi på underspelet som går att hitta för väldigt lockande 2.28 gånger pengarna hos Betinia. Underspelet har suttit i både Barcelonas matcher hittills.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.28
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play