Speltips Villarreal – Rayo Vallecano 30/1: Formstarka

Axel Sjödin Publicerat: 29 januari 2023

Ett formstarkt Villarreal ställs mot Rayo Vallecano under måndagen som avslutning på helgens omgång.

Villarreal - Rayo Vallecano

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De gula ubåtarna har fått upp farten under Quique Setién och har siktet inställt på en plats i topp fyra. Rayo Vallecano är fortfarande med i striden om Europaplatserna, men har tappat lite mark under senare veckor – när de nu ställs inför en tuff bortamatch på La Cerámica så riskerar de att halka efter ännu mer.

Under Setiéns styre så har det sett allt bättre ut för Villarreals del och det var kanske tillslut bara positivt att Unai Emery och klubben gick skilda vägar. Att de numera har tillgång till La Cerámica och slipper spela sina hemmamatcher i en annan stad lär också ha en positiv inverkan på resultaten.

Villarreal är i dagsläget obesegrade i fem raka ligamatcher, varav de har vunnit fyra av dessa. Sviten inkluderar också en tung seger hemma mot Real Madrid, vilket har gjort att de numera står på samma poäng som Atlético Madrid som innehar fjärdeplatsen. Som det mest formstarka laget bakom topp tre så ser det lovande ut inför våren.

Setién har dock en del skadeproblem i truppen där han bland annat saknar Kiko Femenía, Alfonso Pedraza, Francis Coquelin och Giovani Lo Celso. Arnaut Danjuma är också på väg bort från klubben, men har inte haft en lika framträdande roll den här säsongen som han har haft tidigare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rayo har inte räckt till mot topplagen under våren

Gästerna saknar bara nyförvärvet Raúl de Tomás, men har trots en rätt skadefri trupp haft en del problem sedan ligaspelet drog igång igen. Nu har Rayo Vallecano återigen överpresterat rejält sett till förväntningarna på dem inför säsongen, men frågan är om de orkar hålla i detta resten av säsongen.

Under de senaste veckorna har de bara nätt och jämnt lyckats slå Real Valladolid, men har förlorat mot konkurrenter om Europaplatserna hemma på Vallecas. Sist så blev det 0-2 hemma mot Real Sociedad. Under säsongens gång så har de dock visat att de kan utmana topplagen på en bra dag, men de känns inte särskilt formstarka för tillfället och kan få det svårt att räcka till mot ett vasst Villarreal.

Vi krånglar inte till något och spelar helt enkelt på den raka hemmasegern här för 1.71 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Villarreal
Odds: 1.71
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, måndag 30 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: