Speltips Villarreal – Real Betis 13/8: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2023

Vi bjuds på ännu en spännande match från La Liga under söndagen då Villarreal och Real Betis gör upp i ett tidigt toppmöte.

Villarreal - Real Betis

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Varken Villarreal eller Real Betis lyckades uppnå sina mål om att kvalificera sig till Champions League under fjolårssäsongen, och nu ska de försöka på nytt. Real Betis ser i dagsläget ut att vara något bättre rustade för att klara det målet, men i premiären är det Villarreal som är klara favoriter hemma på La Cerámica.

Quique Setién har nu haft en försäsong på sig att få ihop laget, och det ska bli intressant att se vad han kan göra med Villarreal när han får vara med från början av säsongen. När han tog över efter Unai Emerys avsked förra året var det smått kaotiskt med ett spelsystem som det märktes att spelarna inte var det minsta bekväma i. Men förlustsviter och vinstsviter avlöste varandra, det fanns inget mellanting för laget i våras. Oavsett lyckades Setién i alla fall lyfta laget till femte plats och borde vid det här laget ha alla ombord på hur han vill spela.

Men truppmässigt finns det visst fog för oro, det har varit en hel del omsättning i Villarreal under sommaren, där de har tappat ett par nyckelspelare i form av Pau Torres och Samuel Chukwueze. Nicolas Jackson har också sålts för dyra pengar till Chelsea, men han var knappast en nyckelspelare då han fått sparsamt med speltid under hela våren.

Totalt sett har Villarreal kasserat in mycket pengar under fönstret, och har främst knutit till sig spelare på bosman, utöver Alexander Sörloth, som spenderat de två senaste säsongerna i Real Sociedad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis har tappat en del rutin

Även Real Betis har först och främst satsat på att knyta till sig spelare gratis, samtidigt som Sergio Canales har lämnat för Mexiko och klubblegendaren Joaquín har lagt skorna på hyllan. Det är inte lika stora förändringar som för Villarreal i alla fall, men man kan nog inte påstå att de har blivit starkare än i fjol. Topp fyra kommer förmodligen att bli svårt att nå, även om de tappade väldigt många onödiga poäng genom röda kort under fjolåret, vilket är ett väldigt tydligt område de bör fokusera på.

Manuel Pellegrini kommer att leda laget även den här säsongen, vilket är ett välkommen besked. Den erfarne tränaren kommer dock att få klara sig utan Nabil Fekir under säsongsinledningen, då han fortsatt dras med den skada som höll honom borta under slutet av våren.

Utan både Canales och Fekir så är det ett något försvagat Betis som gästar La Cerámica på söndag, men Villarreal har som sagt knappast förstärkt i sommar de heller. Villarreal känns som lite väl tunga favoriter här i min mening, då jag tror att det kommer att bli ett jämnt möte. För 2.08 gånger pengarna hos Expekt känns därmed dubbelchansen X2 lockande här.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.08
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logo