Speltips Villarreal – Real Sociedad 2/4: Kampen om topp fyra

Axel Sjödin Publicerat: 2 april 2023

Villarreal ställs mot fjärdeplacerade Real Sociedad i en måstematch för hemmalaget ifall de vill ha chans på topp fyra.

Villarreal - Real Sociedad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inför omgången så är det sju poäng som skiljer lagen med tolv matcher kvar att spela på säsongen. Dessutom så jagar Real Betis fjärdeplatsen och är tre poäng bakom Real Sociedad, men ifall Villarreal vill ha någon realistisk chans att kunna knipa fjärdeplatsen så måste de rimligtvis vinna söndagens viktiga möte och därmed krympa avståndet till fyra poäng.

Måstematchen kommer i alla fall vid rätt tidpunkt för Villarreal, som har visat upp ganska god form under senare tid. De har tagit tio poäng på deras fyra senaste matcher, där krysset kom mot den andra Champions League-konkurrenten Real Betis för ett par omgångar sedan. Det har lättat på pressen för Quique Setién, som verkligen har gått igenom en berg- och dalbana sedan han tog över klubben efter Unai Emery.

Den fina svit de är i nu föregicks av en horribel sådan där de förlorade fyra raka matcher och var nära på att helt och hållet sumpa deras chanser till topp fyra. De har dessutom hunnit åka ut mot Anderlecht i Conference League under senare tid och ett bra resultat i ligan är det enda som kan rädda en annars ganska färglös säsong.

De saknar tre tongivande spelare inför söndag då Francis Coquelin, Gerard Moreno och Etienne Capoue alla är skadade.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad måste komma ur svackan

Gästerna är fortfarande i förarsätet för att säkra den sista Champions League-platsen, men det har trots allt gått snabbt utför för baskerna. De har under en väldigt lång period varit den klara ligatrean med god marginal ned till de jagande lagen, men på klassiskt Real Sociedad-vis så har de kommit in i en svacka under våren och hade inför deras senaste vinst mot tabelljumbon Elche bara vunnit en av deras senaste sju matcher.

Precis som under tidigare säsonger så är det återigen målskyttet som har stannat av i Imanol Alguacils lagbygge. De har bara mäktat med tre mål på deras sex senaste matcher och två av dem kom återigen mot tabelljumbon Elche. De har i alla fall ett bra skadeläge och landslagsuppehållet var kanske precis vad de behövde för att ladda om batterierna.

Söndagens match kan vara säsongsdefinierande även för La Reals del och detta blir en chans att skaka av sig en av konkurrenterna till topp fyra. Frågan är om de är kapabla till att göra det på bortaplan.

Villarreal känns som det mer formstarka laget inför mötet och med tanke på Real Sociedads problem med målproduktionen så känns ändå ett spel på att hemmalaget vinner detta, med pengarna tillbaka vid oavgjort, som ett bra spel för 1.66 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Villarreal – Draw no bet
Odds: 1.66
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, söndag 2 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo