Speltips Villarreal – Real Sociedad 30/1: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 29 januari 2021

Real Sociedad står inför en tuff bortamatch mot Villarreal i toppen av La Liga. Vilket lag tar kommandot i striden om Champions League?

Villarreal - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kändes som att Real Sociedad var ett lag som äntligen hade hittat rätt och fått ordning på sina saker inför den här säsongen, med flera starka resultat, ett litet ryck i tabelltoppen och ett par spelare som verkligen hittade rätt till laget, idén, varandra och sig själva.

Men nu har verkligheten hunnit ikapp detta Real Sociedad, som inte längre känns som ett givet topplag och vars poängsnitt senare delen av säsongen snarare liknar ett mittenlags poängsnitt. Om ens det.

Samtidigt är Real Sociedad ett lag som känns spännande, även om man tappade Willian José till Wolverhampton Wanderers tidigare i januari månad. Det rör sig, som så ofta nu för tiden, om ett lånekontrakt med en option om att köpa loss spelaren.

Hur som helst har Real Sociedad tappat kommandot i toppen och är nu sexa, en bra bit bakom Champions League-lagen, men med häng fortfarande. Faktum är att det motstånd som väntar denna lördag, Villarreal, har kommit ikapp och gått förbi.

Villarreal är tre poäng före, på femteplatsen, med väsentligt bättre form. Med andra ord känns det snarare som att det mer klassiska Villarreal ska utmana i år, snarare än uppstickaren Real Sociedad.

Inte samma skadeproblem i Real Sociedad

Real Sociedad hade stora problem med skador på nyckelspelare och inte minst frånvaron av David Silva har vållat problem. Nu ska spanjoren vara redo för spel snart igen, men det är högst tveksamt om det blir en startplats här. Eller om han ens kan göra minuter.

Men i övrigt har Real Sociedad egentligen bar Luca Sangalli och Miguel Angel Moya på sin skadelista i det här skedet. Det är spelare som man kan klara sig utan.

I hemmalaget är Alberto moreno, Vicente Iborra, Mario Gaspar, Samuel Chukwueze, Gerard Moreno och Juan Foyth alla borta från spel. Det är väl en av få saker som talar för Real Sociedad här.

Efter två raka poäng i La Liga kan man inte heller lita på Villarreal fullt lika mycket längre.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,70 gånger såsen hos CampoBet. Det är två lag med en otrolig offensiv och vill det sig illa för Real Sociedad kan man rent av förlora med 3-0 här. Om det är en sådan dag på jobbet plötsligt. Det finns alltså många vägar för spelet att hitta hem.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 30 januari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: