Speltips Albanien – Polen 10/9: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 10 september 2023

Albanien ställs mot Polen i ett potentiellt avgörande möte om kvalplatserna i grupp E på söndag.

Albanien - Polen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då gruppfavoriten Polen åkte på ett par överraskande förluster i öppningsmatcherna så är grupp E oerhört öppen när returerna nu inleds. Tjeckien leder gruppen på åtta poäng, tätt följda av Albanien på ju och Polen på fem. Även Moldavien har kontakt med sina fem poäng, men mycket pekar på att det är de tre förstnämnda som kommer att göra upp om de två topplaceringarna.

Albanien höll hoppet vid liv senast då de fick med sig ett kryss från Prag, trots ett klart chansmässigt övertag för tjeckiskt håll. Än så länge har Albanien bara slagit Moldavien och Färöarna, men har lyckats hålla sig kvar i toppstriden på grund av de övriga två topplagens poängtapp mot Moldavien.

Sassuolos Nedim Bajrami har varit instrumental för albansk del då han har gjort mål i tre raka matcher, och han har burit målskyttet i en trupp som annars saknar en hel del offensiv spets. När det kommer till truppen så har Albanien inte riktigt vad som krävs för att utmana Polen och Tjeckien, men i ett kval som det här finns det trots allt möjlighet att skrälla.

Senast föll Albanien med 0-1 i Polen i en ganska händelsefattig match. Nu hoppas de åtminstone kunna bibehålla sitt poängövertag gentemot Polen på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Polen har fortfarande problem med målskyttet

I och med förlusten mot Tjeckien och den överraskande förlusten mot Moldavien så sitter Polen inte i en jättebra sits i nuläget. Mot Moldavien hade de en 2-0-ledning i halvtid, vilket de tappade i en andra på ett frustrerande vis. Fernando Santos har fått en halvdan start på sitt äventyr som förbundskapten i Polen, men har chansen att få kvalprocessen på rätt köl igen om de vinner borta i Albanien.

Czesław Michniewicz ledde laget under VM senast, och då var det ett väldigt defensivt inriktat Polen vi fick se. Fernando Santos har väl något mer offensiva ambitioner, men målskyttet har fortfarande varit ett bekymmer. Det blev bara 2-0 mot Färöarna senast, och det dröjde fram till den 73:e minuten innan Robert Lewandowski kunde ge polackerna ledningen på straff.

Det är alltså två trubbiga lag som möts nu på söndag, och det är mycket viktiga poäng på spel, vilket bäddar för en målsnål match. Vi spelar därmed på att det blir under 2,5 mål, och kombinerar det med dubbelchans X2 för totalt 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål & X2
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 10 september
TV: 
Stream:  viaplay logo