Speltips Argentina – Peru 15/10: Ny måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 14 oktober 2021

Peru tog viktiga poäng i början av landslagssamlingen, men föll igenom totalt senast. Nu behöver man poäng borta mot Argentina.

Argentina - Peru

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är ett minst sagt intensivt kvalspel som utspelar sig i Sydamerika, som bara är 111 matcher in i det långa VM-kvalet. Innan vi vet vilka fyra lag som tar direktplatserna till VM 2022 i Qatar ska alltså 18 matcher spelas. Det är vansinnigt många matcher, inte minst jämfört med hur kvalspelet i Europa går till.

Men hur som helst spelas VM-kvalet i Sydamerika i en rak tabell med tio lag och där alla möter alla. Det finns ligor i världen som bara har tio lag. Det blir med andra ord likt en ligasäsong i en liten liga, där alla lagen möter varandra två gånger och 18 matcher ska spelas.

Det är fyra lag som tar direktplatserna – och ytterligare ett lag som får spela playoff för att försöka nå huvudturneringen nästa år.

Brasilien är i praktiken redan klara och Argentina får nog anses vara det också. Ingen av stornationerna har förlorat hittills och för Brasilien är det bara ett enda poängtapp. Argentinas resultatrad är 6-4-0 på tio omgångar och det kanske inte är så skrämmande, men det är ett tydligt tecken på att man, likt brassarna, är ett par snäpp över övriga.

Peru då? Jo, man har en god chans att nå VM 2022 om man reser sig igen. Det såg väldigt lovande ut när man för en knapp vecka sedan slog Chile på hemmaplan med 2-0, men förlusten borta mot nästjumbon Bolivia senast var både onödig och kostsam. Den gör att Peru nu tappade sitt momentum och det fina tabelläge som vinsten mot Chile gav.

Peru har fyra poäng upp till playoff, och ytterligare en poäng upp till en direktplats. Men avståndet riskerar att växa när man nu spelar en av kvalets tuffaste matcher.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Argentina är hemmastarka

Om det finns en sydamerikansk trend i kvalspel är det utan tvekan att hemmalagen har en stor fördel. Den trenden finns även i det europeiska VM-kvalet, men det är ännu tydligare i Sydamerika.

På hemmaplan är lagen väsentligt starkare – och framför allt är det kanske bortatrenden som är det slående. Där är många av lagen i mitten av tabellen direkt svaga.

Peru vann som sagt hemma mot Chile i en väldigt viktig match, för att sedan förlora borta mot ett klart sämre motstånd i form av Bolivia. Det är inte särskilt lovande.

Argentina tappade också poäng på bortaplan under den här samlingen, 0-0 mot Paraguay, men vann senast med 3-0 hemma mot Uruguay.

Sergio Pena vilades senast mot Bolivia, men han kommer inte att kunna resa Peru till tillräckligt höga nivåer här alldeles på egen hand. Det är inte rimligt att förvänta sig.

Argentina vinner och håller nollan spelas till 1.80 gånger insatsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Argentina vinner och håller nollan
Odds: 1.80
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:30, fredag 15 oktober 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: