Speltips Argentina – Sverige 2/8: Risk för avslagen match

Axel Sjödin Publicerat: 1 augusti 2023

Sverige har i stort sett redan säkrat gruppsegern och blickar redan mot åttondelsfinalen mot USA på söndag.

Argentina - Sverige

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Efter en lite trevande start mot Sydafrika så lossnade det rejält mot Italien och nu känns det som att svenskorna har kommit in i turneringen på riktigt. I och med den totala överkörningen av Italien så kommer det att krävas något helt osannolikt för att Sverige inte ska sluta som gruppsegrare, vilket innebär att de får möta grupptvåan och tillika turneringsfavoriten USA i åttondelsfinal på söndag.

Vi får se ifall Peter Gerhardsson väljer att ställa upp med en mer reservbetonad elva inför matchen, då han verkligen har lyxen att kunna vila spelare inför söndagens viktiga match. Sverige har en bred trupp som bör kunna slå Argentina nästan oavsett, men vi lär nog inte få se samma styrkedemonstration som vi fick se mot Italien senast.

Efter nästan tre rätt dåliga halvlekar visade i alla fall svenskorna att de har en hög högstanivå och när spelet väl började sitta mot Italien började man känna sig lite mer hoppfull inför resten av turneringen. Fasta situationer är uppenbarligen ett väldigt vasst vapen för Sveriges del, och utdelningen på hörnor har varit smått bisarr hittills under turneringen.

Amanda Ilestedt och Fridolina Rolfö har varit livsfarliga framför mål och kan kanske vara de som kan ta Sverige förbi ett tufft motstånd på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Argentina har fortfarande en minimal chans

Teoretiskt sett så har Argentina fortfarande möjlighet att avancera från gruppen, men de behöver dels själva vinna mot Sverige, samtidigt som de behöver hjälp från Sydafrika i den andra matchen som spelas parallellt. De har aldrig tidigare tagit sig ut ur gruppspelet och ser tyvärr inte ut att göra ändring på det i sommar heller.

Äventyret såg ut att vara över redan i den förra omgången då Sydafrika kunde skapa bättre chanser och välförtjänt tog ledningen. I andra halvlek utökade de till 2-0, men Argentina skulle komma tillbaka och inom loppet av fem minuter hade de kvitterat genom två snabba mål.

Efter att knappt ha skapat något mot Italien i inledningsmötet har de åtminstone spräckt målnollan för turneringen, men Sydafrika var trots allt det bättre laget i matchen och kunde skapa betydligt mer, men skärpan i avsluten saknades.

Det kan vara klokt att avvakta med spelet fram till dess att man vet hur Gerhardsson väljer att ställa upp, men jag gissar att det blir något mer reservbetonat än senast, utan att tumma på defensiven för mycket. Jag tror att det kommer att bli en lite avslagen match, men att Sverige lyckas hålla nollan mot ett tamt Argentina. För 2.00 gånger pengarna hos Bet365 spelar vi därmed på att Argentina går mållösa.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentina under 0,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 09:00, onsdag 2 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo