Speltips Argentina – Sydafrika 28/7: Första poängen jagas

Axel Sjödin Publicerat: 28 juli 2023

Tidigt under natten mellan torsdag och fredag möts de två bottenlagen i Sveriges grupp då Argentina och Sydafrika gör upp om tre poäng.

Argentina - Sydafrika

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Varken Argentina eller Sydafrika förväntas avancera från gruppspelet, men båda lyckades trots allt göra det spännande i sina respektive öppningsmatcher mot Italien och Sverige. Men båda står som väntat på noll poäng inför den andra omgången, och ifall de ska kunna hota om avancemang så är det förmodligen tre poäng som gäller nu på fredagsnatten.

Argentina har lyckats ta sig till VM vid tre tidigare tillfällen, men väntar fortfarande på sin första seger i VM-sammanhang. Mot Sydafrika har de sin kanske bästa chans hittills då de faktiskt går in som favoriter med omkring 2.00 gånger pengarna för den raka ettan.

Det är först under senare år som Argentina har haft något som liknar en professionell damfotbollsliga, men ännu har de långt kvar till att vara i närheten av att vara konkurrenskraftiga på hög internationell nivå.

Defensivt har de sett bättre och bättre ut, och mötet mot Italien var också en hårsmån ifrån att sluta mållöst. Inget av lagen lyckades skapa särskilt mycket av värde, men Cristiana Girelli kunde trots allt avgöra i den 87:e minuten och få med sig alla tre poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederlagstippade i varje match

Sydafrika var ännu närmare att få med sig något från sin öppningsmatch mot gruppfavoriten Sverige. De tog ledningen tidigt i andra halvlek, men genom mål från Fridolina Rolfö och Amanda Ilestedt kunde svenskorna till slut vända och vinna med knapp marginal. Sverige vann välförtjänt ur ett spelmässigt perspektiv, men det avgörande målet dröjde ända till den 90:e minuten.

Även om det till slut blev förlust så får man ändå säga att Sydafrika presterade över förväntan mot Sverige, och lär gå in med gott mod inför mötet mot Argentina. Men Banyana Banyana, som laget kallas, kommer trots allt att gå in som underdogs i samtliga matcher under det här gruppspelet.

Sydafrika brukar generellt sett vara spelförande när de möter andra afrikanska lag, men det kommer inte att vara lika lätt här. Mot Sverige visade de i alla fall att de inte är rädda för att anfalla även mot betydligt starkare lag. Vi har tidigare varit inne på att spelbolagen har lagt linan för högt för målspelen, och att det ofta är färre mål än väntat, men här känns det trots allt inte orimligt att båda lagen kan hota offensivt. Argentina kom in med målsättningen att ta sin första seger i VM, och det är i den här matchen de har sin chans. Att båda lagen gör mål kan hittas för 2.20 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.20
Bolag: Betinia
Spelstopp: 02:00, fredag 28 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo