Speltips Australien – Danmark 7/8: Kvalitetsskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 7 augusti 2023

Värdlandet Australien ställs mot Danmark i åttondelsfinalen kring lunchtid på måndagseftermiddagen.

Australien - Danmark

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots den överraskande förlusten mot Nigeria i den andra omgången lyckades Australien klara sig vidare från gruppspelsfasen som gruppetta, vilket gör att de ställs mot Danmark istället för England. Danmark är en betydligt trevligare motståndare, även om danskarna relativt enkelt tog sig vidare från sin grupp också.

Australien imponerade verkligen inte under sina två första matcher, och där och då trodde man nog att turneringsäventyret som hemmanation skulle ta slut ganska snabbt. Irland besegrades med nöd och näppe genom ett avgörande genom straff och därefter hade de enorma problem mot Nigeria, vars omställningsspel var för mycket att hantera för australiensiskorna som annars kontrollerade matchen.

Men mot Kanada kom det verkliga styrkebeskedet. Det var endast vinst som gällde i den sista gruppspelsmatchen, men redan från start var det aldrig något snack om något annat än att Australien skulle vinna detta. Första målet kom tidigt och därefter kändes det rätt kontrollerat hela vägen. Matchen slutade med en 4-0-seger för Australien, som var de som skapade klart flest vassa målchanser.

Ifall de kan köra över de regerande olympiska mästarna på det viset har de faktiskt en chans att gå långt, och med ett enormt publikstöd i ryggen kan de kanske överraska.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Danmark håller inte för slutspelet

Danmark har tagit sig till åttondelen utan större bekymmer, men har trots det inte riktigt imponerat. Ett sent avgörande i en jämn match mot Kina i öppningsmatchen gav dem bra förutsättningar, och de stod upp någorlunda bra mot England, trots förlust. Därefter vann de som väntat mot Haiti med 2-0, men det känns som att de saknar det lilla extra för att faktiskt kunna ta sig särskilt mycket längre än vad de redan har gjort.

Det danska damlandslaget har inte alls kunnat mäta sig med de andra skandinaviska grannländerna, och detta är faktiskt deras första mästerskap sedan 2007, vilket de har utökningen av lag att tacka för. De kan spela rätt kompakt, men saknar världsstjärnor som kan kliva fram och avgöra en match som den här.

Jag tror att Australien helt enkelt är numret större och att de ska kunna lösa avancemang mot ett lag som Danmark om inte pressen blir för stor. Jag tror att det blir en rätt målsnål match, då det är Danmarks bästa chans till avancemang, men underspelet ligger lite väl lågt och istället kör vi på den raka ettan helt enkelt för 1.96 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Australien vinner
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 12:30, måndag 7 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo