Speltips Australien – Irland 20/7: Hemmafördel

Axel Sjödin Publicerat: 19 juli 2023

Värdnationen Australien inleder turneringen vid lunchtid mot Irland och anses ha goda chanser till seger i öppningsmötet.

Australien - Irland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Till skillnad från den andra värdnationen Nya Zeeland så har Australien ett konkurrenskraftigt lag som har potentialen att gå långt i turneringen. Trots att OS-guldmedaljörerna Kanada finns med i gruppen tillsammans med Nigeria så är Australien ganska klara favoriter till att lyckas ro hem gruppsegern.

I det senaste världsmästerskapet föll de på straffar mot Norge i åttondelsfinalen, men lyckades därefter ta sig till semifinal i OS, där Sverige slog ut dem med 1-0. De har haft en uppåtgående trend och har lyckats rada upp flera imponerande resultat i uppladdningen inför VM, även om det mestadels har varit träningsmatcher.

De slog Frankrike i en sista vänskapsmatch förra veckan, och har tidigare i år slagit både England och Spanien. Deras svenske tränare Tony Gustavsson verkar ha lyckats ta laget till nästa nivå av allt att döma, och formen verkar vara god.

Australien lär därmed gå in med gott självförtroende mot Irland i en match där de på förhand gäller som tunga favoriter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Irland gör sitt första världsmästerskap

Torsdagens match blir Irlands första i VM-sammanhang då de aldrig har lyckats ta sig till ett världsmästerskap på damsidan tidigare. I och med att turneringen återigen har utökats, den här gången från 24 till 32 lag, har det blivit lättare för mindre nationer att kvala in och Irland var inte sena med att ta chansen.

I deras kvalgrupp slutade de på andra plats bakom gruppettan Sverige, och lyckades därefter slå ut Skottland i playoffet med en knapp 1-0-seger för att boka sin plats i VM. Men det ska väldigt mycket till för att de ska lyckas avancera från grupp B då både Australien och Kanada är tunga favoriter till att sno åt sig de två topplaceringarna.

Australien har mycket högre kvalitet på truppen än dess motståndare i öppningsmötet, vilket också återspeglas i resultaten i matcherna inför VM. Irlands enda vinst i uppladdningsmatcherna kom mot Zambia, och i övrigt har de inte lyckats göra mål i någon av de övriga fyra matcher de har spelat i år.

Då Australien i regel tenderar att spela rätt målsnåla matcher så lockar därmed kombinationsspelet på den raka ettan och under 3,5 mål för 1.96 gånger pengarna hos Betinia. Förmodligen kommer vi att få se hemmapubliken jubla vid slutsignalen.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Australien & under 3,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 12:00, torsdag 20 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo