Speltips Australien – Nigeria 27/7: Kan säkra avancemang

Axel Sjödin Publicerat: 26 juli 2023

Australien har chansen att säkra en plats i åttondelsfinalen då de ställs mot Nigeria i den andra omgången.

Australien - Nigeria

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

På torsdag ska Australien försöka göra det som Nya Zeeland misslyckades med – att boka sin plats i åttondelen i den andra omgången. Som värdnation har de höga förväntningar på sig inför mästerskapet och gäller som klara favoriter i mötet mot Nigeria under torsdagen.

Öppningsmatchen mot Irland var dock inte riktigt lika övertygande som många hade hoppats på. De vann premiären med 1-0 och det var en straff i andra halvlek som krävdes för att få hål på irländskorna. Irland lyckades också etablera en rätt rejäl press i matchens slutskede, och var inte långt ifrån en kvittering vid ett par tillfällen.

Men tre poäng är tre poäng, och vinner de mot Nigeria lär den förhållandevis bleka insatsen i premiären vara glömd. De har nämligen chansen att gå upp på sex poäng och därmed säkra sin slutspelsplats redan nu – vilket inte lär vara lika lätt i den sista omgången mot Kanada.

Även om Australien redan har lyckats ta sig till slutspel i fyra raka världsmästerskap så är det mer som står på spel nu än någonsin tidigare, så det gäller att de klarar av att hantera pressen framför en fullsatt arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nigeria höll undan mot Kanada

Nigeria har redan hunnit överraska i den här turneringen, då de delade på poängen i mötet mot de regerande olympiska mästarna Kanada. De spelade en jämn och tillknäppt tillställning där de inte gav bort mycket kanadensiskorna, trots att Kanada dominerade spel och bollinnehav.

Chiamaka Nnadozie blev matchhjälte då hon räddade Christine Sinclairs straff i början av den andra halvleken, och därefter kunde Nigeria hålla undan fram till slutsignalen. De var inte helt ofarliga framåt själva, utan kunde skapa ett målchanser.

Det kommer inte att bli lätt för Nigeria att lyckas utmana om en av slutspelsplatserna, men de har åtminstone visat att de inte är en motståndare som man kör över. Då Australien visade upp en ganska trubbig offensiv mot Irland så kan detta mycket väl bli en målsnål historia där det första målet sitter långt inne.

All press ligger på Australien här, och de kommer att vara spelförande mot ett lågt stående Nigeria. För 1.75 hos Coolbet spelar vi därmed på att matchen slutar med under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 12:00, torsdag 27 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo