Speltips Belgien – Danmark 18/11: 1X2-spel

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Belgien och Danmark gör upp om gruppvinsten i UEFA Nations League onsdagen den 18 november 2020 och vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Detta landslagsuppehåll i november månad har kanske inte riktigt blivit som många hade hoppats på och det har utan tvekan varit ett problem med reserestriktioner, smitta som sprids i och kring lagen samt att många matcher helt enkelt inte gäller någonting.

Men två lag som har tagit uppehållet på allvar hittills är Belgien och Danmark, som båda tog en tung trepoängare i den senaste omgången och som därmed har krattat stigen för en mycket intressant drabbning på onsdagskvällen.

Då ska det helt enkelt avgöras vilket av lagen som vinner den här gruppen och som därmed får spela i slutspelsfasen av UEFA Nations League.

Med tolv poäng toppar Belgien gruppen, men kan tappa sin vinst om man förlorar mot Danmark här i den sista omgången. Men det är också det enda resultatet som kan vända på det här. Danskarna kan, vid en förlust, halka ner på en tredjeplats, men det spelar å andra sidan ingen större roll då det bara är ettan som går till slutspelet.

Belgien är det starkare laget

Belgien är som bekant rankade etta i världen för närvarande och när man studerar den spelartrupp som finns att tillgå är det ingen överraskning. Det är ett synnerligen starkt lag som vi har att göra med är. Men det som oroar inför den här sista, helt avgörande matchen om gruppvinsten i UEFA Nations League, är att ett antal tunga spelare måste stå över drabbningen av olika skäl.

Eden Hazard och Thomas Kaminski har inte kunnat spela av coronaskäl. Det är två spelare som behvöer stå över nu också. Dessutom fick man Thomas Meunier och Axel Witsel avstängda efter vinsten mot England senast. Thomas Vermaelen, Hendrik van Crombrugge, Alexis Saelemaekers och Lendro Trossard är också borta med skada. Lenander Dendoncker är småskadad och kommer testas sent.

I bortalaget finns det ett antal spelare som inte kunde ansluta till laget i tid eftersom man inte får resa från England till Danmark, eller åtminstone inte tillbaka från Danmark till England, utan att sitta i karantän. Det är som bekant märkliga tider för landslagsfotbollen och det märks på den trupp som Danmark har med sig.

Man ska då veta att Kasper Schmeichel står som osäker på grund av en skada, och Lukas Lerager och Robert Skov är utanför laget med skador.

Danmark måste vinna här, för att kunna vinna gruppen, men det känns som en lite för svår uppgift.

Belgien vinner spelas till 1,68 gånger smeten hos 888sport.

Belgien - Danmark

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: