Speltips Belgien – Schweiz 11/11: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Schweiz må ha en trevlig generation på gång, men gäller som klar underdog borta mot Belgien onsdagen den 11 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

UEFA Nations League står för dörren under den här landslagssamlingen i november månad, men innan dess är det dags för flertalet av de stora nationerna i Europa att spela mot varandra i träningslandskamper.

En del menar på att matcherna i UEFA Nations League blivit klart mer avslagna under den här vändan och att charmen med turneringsupplägget kanske inte riktigt gick att blåsa liv i när det var dags för vända två. Men vi kan väl gemensamt konstatera att matcherna i UEFA Nations League fortfarande är hetare än träningslandskamper?

Rimligen använder många nationer dessa matcher till ett bra tillfälle att släppa fram lite yngre spelare, eller mer orutinerade kort, när resultatet i matchen egentligen inte gäller särskilt mycket.

Belgien mot Schweiz är på pappret en väldigt intressant, men i mina ögon finns det också en klar favorit i det belgiska landslaget, som tagit stora kliv i sin utveckling sista åren och egentligen har fler unga spelare som nu bankar på dörren för att få kliva in i hetluften.

Om vi ser till UEFA Nations League har man också öppnat säsongen starkt med två vinster direkt, en förlust mot England och nu senast en ny stabil vinst borta mot Island. Det är på intet sätt ett lag som når samma höjd som tidigare, men det är ändå ett lag som hör till Europatoppen utan någon som helst tvekan.

Överskattade Schweiz

Med spelare som Fabian Schär, Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri är det klart att Schweiz blir ett spännande lag att hålla ögonen på. För den som följer Premier League är det här tre spelare som alltid gör solida insatser (när de finns på planen) och som rimligen gör Schweiz till ett bättre landslag.

Det finns också en ung, lovande generation spelare som har gjort att man har kunnat göra bra resultat mot Tyskland (två raka kryss i UEFA Nations League) och på det hela taget menar många på att Schweiz är lite på gång.

Men sett över hela utvecklingen i Europa, där många mindre fotbollsnationer nu verkligen börjat få ordning på sitt spel, tycker jag att det finns en tendens att överskatta Schweiz ibland. Där är vi i Sverige kanske allra mest skyldiga, som försöker se åttondelsfinalsvinsten mot Schweiz (en väldigt lätt lottning i sammanhanget) i VM 2018 som en ordentlig fjäder i hatten. Det kan jag tycka är orimligt.

Med andra ord ser jag belgarna som klar favorit här. Belgien att vinna spelas därför till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

Belgien - Schweiz

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: