Speltips Belgien – Sverige 16/10: Nådastöten

Axel Sjödin Publicerat: 16 oktober 2023

Sverige inväntar det snudd på oundvikliga beskedet om ett missat EM då de möter Belgien på bortaplan på måndagskvällen.

Belgien - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Måndagens match är en intressant styrkemätare på papperet, men oavsett hur det går lär det stå klart att Sverige kommer att missa EM. För att hålla hoppet vid liv måste Sverige nämligen ta tre poäng på bortaplan mot Belgien samtidigt som Azerbajdzjan måste ta poäng mot Österrike – två högoddsare minst sagt. Det riskerar dessutom att vara över redan innan avspark då Österrike spelar sin match tidigare.

Men måndagens match kan iallafall ses som ett sätt för yngre spelare att få lite rutin i landslaget mot tufft motstånd. Den chansen utnyttjades sparsamt mot Moldavien tidigare i veckan då det var en rätt ålderstigen trupp som besegrade moldaverna med 3-1 på ett relativt öde Friends Arena. Känslan är att både laget och tittare hemma i TV-sofforna går och väntar på det oundvikliga för att kunna se hur det svenska landslaget ska utvecklas med en ny förbundskapten framöver.

Sverige reser hur som helst ned till Belgien utan Alexander Isak, men i övrigt är det ungefär den trupp som ställdes mot Österrike under det förra landslagsuppehållet. Då visade de att de trots allt kan komma upp lite i nivå, men att försvarsspelet inte räcker till för att utmana lag av Belgiens och Österrikes kaliber. Janne Andersson har haft det svårt att förhålla sig till en framtung trupp och vi ska nog inte förvänta oss något mirakel på måndag heller.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Belgien lär inte släppa taget om förstaplatsen

Det är desto muntrare miner i det belgiska lägret då de blev klara för EM efter fredagens seger mot Österrike. Belgien var väldigt effektiva på sina chanser och låg steget före under hela matchens gång. De gick upp i en 3-0-ledning innan Österrike kunde replikera i mitten av den andra halvleken, och även om de fick in ytterligare ännu en reducering på straff i den 84:e minuten så kom målen lite för sent för att göra matchen spännande på riktigt.

Likt deras 3-0-seger mot Sverige så kan man inte direkt påstå att det var någon imponerande styrkeuppvisning från Belgiens sida, men de sätter helt enkelt de chanser de lyckas skapa och det räcker ofta väldigt långt. Romelu Lukaku har varit i väldigt fin målform i landslagströjan, vilket Sverige fick bevittna senast, och han lär vara ett farligt anfallsvapen även nu på måndag.

Trots att Belgien har säkrat avancemang lär de vara måna om att behålla förstaplatsen i gruppen, vilket gör att de knappast lär slappna av nu på måndag. Detta är inte heller längre samma Sverige som kunde utmana om poäng mot betydligt större fotbollsnationer och jag tror tyvärr att vi faller platt och att det står klart att Sverige missar EM nu på måndag. För 1.71 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi på att Belgien vinner.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Belgien vinner
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, måndag 16 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo