Speltips Belgien – Tjeckien 5/9: Tungt avbräck

Axel Sjödin Publicerat: 5 september 2021

Belgien har chansen att koppla ett rejält grepp om grupp E när Tjeckien kommer på besök till Bryssel.

Belgien - Tjeckien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Belgien fortsätter att toppa FIFA:s världsranking, men får trots det sällan något uträttat i mästerskap. I somras tog det stopp mot Italien i kvartsfinalen då de europeiska mästarna besegrade dem med 2-1. Nu går Belgien med raka steg mot VM nästa år istället där de hoppas kunna utmana om titeln med sin gyllene generation.

Hittills har de i VM-kvalet skrapat ihop tio poäng på fyra spelade matcher, deras enda poängtapp var just matchen mot Tjeckien i Prag som slutade 1-1 efter att Tjeckien tagit ledningen och Belgien kvitterat genom Romelu Lukaku.

Under det här landslagsuppehållet inledde de med att slå Estland med 5-2. Det kanske inte är särskilt övertygande att släppa in två mål mot Estland, men de är i alla fall i god målform med Lukaku som satte dit två nu i torsdags.

Tjeckien kommer få se upp under söndagskvällen med andra ord. Särskilt då Belgien varit klart starkare hemma under de senaste åren. Senast de förlorade på belgisk mark var så långt tillbaka som 2016, vilket inte bådar gott för gästerna.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Tufft avbräck för Tjeckien

Tjeckien nådde faktiskt lika långt som Belgien gjorde under sommarens EM då de tog sig vidare från gruppen och slog ut Nederländerna i åttondelen. De föll tillslut mot Danmark i kvartsfinalen med 1-2, men kan ändå vara väldigt nöjda med sin insats.

I VM-kvalet kommer de mest troligen att tävla mot Wales om andraplatsen i gruppen bakom Belgien. De har hittills spelat in sju poäng på fyra matcher där förlusten mot Wales tidigare i våras mycket väl kan få stora konsekvenser längre fram.

Det här landslagsuppehållet har de i alla fall inlett med en trepoängare mot Belarus. Även om de kanske borde ha vunnit ännu mer övertygande så var det de tre poängen som var det viktiga. Nu väntar ett väldigt tufft test mot Belgien där en poäng kan betyda väldigt mycket.

De kommer dock att få klara sig utan Patrik Schick som stod för fem av Tjeckiens sex mål under EM. Det är ett väldigt stort offensivt avbräck med andra ord då de inte är ett lag fyllt av vassa målskyttar direkt.

Med tanke på att Tjeckien kommer få det väldigt svårt offensivt samtidigt som Belgien är i väldigt fin målform så känns det rätt troligt att Belgien vinner med mer än uddamålet. För 2.25 hos Mr Green spelar vi alltså på Belgien med -1,5 asian då de knappast lär spara på krafterna i den viktigaste matchen under kvalspelet hittills.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Belgien -1,5 asian
Odds: 2.25
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: