Speltips Bosnien – Ukraina 16/11: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 16 november 2021

Ukraina spelar för att knipa andraplatsen i gruppen när man ställs mot Bosnien-Hercegovina i VM-kvalets sista omgång. Matchen spelas tisdagen den 16 november 2021 med avspark kl 20.45.

Bosnien – Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankrike säkrade gruppsegern i lördags och i den sista omgången är det nu kampen om andraplatsen som är det intressanta. Bosnien-Hercegovina förspillde sina chanser i och med förlusten mot Finland men Ukraina har fortfarande chansen då man är två poäng bakom Finland som just nu innehar andraplatsen. Samtidigt som den här matchen spelas tar Finland emot Frankrike på hemmaplan.

Bosnien-Hercegovina spelade en måstematch hemma mot Finland i lördags och förlorade där alla sina möjligheter till att bli tvåa gruppen. Inför den här sista matchen är man nu fyra poäng efter Finland.

Trots att Finland fick en man utvisad i den första halvleken lyckades inte Bosnien-Hercegovina vända på det 1-0-underläge man hamnat i. Istället kunde bortalaget gå ifrån till 2-0 och sedermera vinna med 3-1.

Genom hela det här VM-kvalet har det varit jämnt mellan Finland, Bosnien-Hercegovina och Ukraina. I den senaste matchen innan den här landslagssamlingen möttes Bosnien-Hercegovina och Ukraina i Kiev, den matchen slutade 1-1. Det gör att Bosnien-Hercegovina ännu inte har lyckats besegra någon av de två huvudkonkurrenterna och då blir det förstås svårt att ta sig vidare.

Ukraina spelade inte någon VM-kvalmatch i lördags utan gick istället träningsmatch mot Bulgarien i torsdags som slutade 1-1. För deras del gäller nu att man måste vinna den här matchen samtidigt som Finland förlorar mot redan klara gruppsegraren Frankrike. Skulle det istället bli oavgjort i den matchen behöver Ukraina vinna med minst två måls marginal för att gå förbi Finland.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett utvilat Ukraina

Ukraina som, sedan sommarens EM, leds av Oleksandr Petrakov har kryssat sig igenom den här hösten men har trots det ett utgångsläge som inte ser helt omöjligt ut. Frankrike visade fin form i lördags och bör kunna vinna borta mot Finland även om man redan är klara. Och Bosnien-Hercegovina har inget att spela för förutom heder och ära.

Ukraina har bara vunnit en match den här hösten och det var en helt nödvändig seger med 2-1 borta mot Finland i oktober. Med träningsmatcher inräknat har man annars spelat 1-1 i fyra av de fem senaste matcherna.

Hos spelbolagen står man här som ganska klara favoriter. Ett spel på att Bosnien-Hercegovina vinner matchen ger omkring hela 5.10 gånger pengarna.

Förutom att Ukraina bör vara det klart mest motiverade laget har man även fördelen av att man inte spelade någon tuff match i lördags. Istället hade en träningsmatch i torsdags och bör därmed komma mer utvilade än bosnierna som sannolikt är ganska nedslagna efter den tunga förlusten mot Finland.

Samtidigt kan förstås pressen att vinna hämma Ukraina men det är ändå så att de flesta aspekter talar till deras fördel. Jag tror att Ukraina ser till att vinna den här matchen och det spelas till 1.85 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ukraina vinner
Odds: 1.85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, tisdag 16 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: