Speltips Bulgarien – Irland 3/9: Vässa formen direkt

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Bulgarien och Irland är i stort behov av att vässa formen så snart de kan. Nu möts lagen i UEFA Nations League redan den 3 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider som gäller i fotbollsvärlden, och landslagsfotbollen har minsann inte varit immun för allting som har hänt under den senaste tiden. Det är bland annat därför som det inte har spelats landskamper på europeisk mark de senaste tio månaderna.

De senaste matcherna var alltså träningslandskamper och de sista EM-kvalmötena i mitten av november månad 2019, och sedan dess har bland annat en pandemi kommit och ställt till det. Bittert.

Med tanke på vilken fantastiskt landslagsvår och landslagssommar som väntade känns det extra bittert. Vi skulle under våren få se ett antal lag tävla om de sista EM-platserna, via kvalspel och playoff. Detta är lag som inte kunde ta sig direkt till mästerskapet från EM-kvalets gruppspel, men som fortfarande har en chans att ta sig dit.

Just nu är det matcher som vi inte vet exakt när de ska till att spelas, men vad vi kan konstatera är att bland annat Bulgarien och Irland finns med i den potten. Bulgarien spelar mot Ungern, och behöver sen slå antningen Island eller Rumänien för att nå mästerskapet.

I fallet Irland är det match mot Slovakien, och sedan match mot Bosnien eller Nordirland för att ta sig hela vägen. En klart svårare resa i det fallet är känslan så här på förhand.

UEFA Nations League blir viktigt

Men i det här läget känns det extra viktigt att trots allt spela några landskamper, för att inte glömma bort varandra, för att inte glömma spelsättet i landslaget och för att hitta någon form av gemensam form. För snart ska det till att avgöras.

Med största sannolikhet spelas matcherna först till våren, men i landslagsfotboll är ett halvår ingen särskilt lång tid. Speciellt inte i det här läget när det har gått nästan ett år utan fotboll, och då man måste försöka hitta tillbaka till grunderna.

Allt det här använder jag som motivering till att UEFA Nations League lär bli någonting som både Bulgarien och Irland tar på allvar. Man spelar på B-nivån och kan därför förvänta sig lite mer överkomligt motstånd, och i övrigt ska man spela mot Wales och Finland i gruppen.

Det är snarare viljan att vinna och hitta formen den vägen, än viljan att ta sig upp till A-nivån som motiverar i det här läget. Om jag får spekulera fritt.

På det hela taget är det ett Bulgarien som känns klart svagare än Irland, och tänk då på att lagen spelad emot varandra så sent som för nästan exakt ett år sedan. Då vann irländarna med klara 3-1 på hemmaplan i en lätt b-betonad träningsmatch.

Irland draw no bet spelas till 1,64 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Irland draw no bet
Odds: 1,64
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, torsdag 3 september
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo