Speltips Chile – Argentina 28/1: Intressant statistik

Axel Sjödin Publicerat: 27 januari 2022

Natten från sydamerika avslutas med mötet mellan Chile och Argentina från Calama i norra Chile.

Chile - Argentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Argentina blev det andra laget från Sydamerika att boka sin plats i VM i Qatar 2022 efter att de spelade en mållös match mot sina ärkerivaler Brasilien under det förra landslagsuppehållet. Med sex poäng upp till Brasilien på förstaplatsen och sex poäng ned till Ecuador på tredje så har de egentligen kanske inte så mycket att spela för, men ett rekord hägrar som de lär vara måna om att slå.

Både Argentina och Brasilien är nämligen fortfarande obesegrade i kvalprocessen, vilket inget lag har lyckats med sedan systemet gjordes om till en och samma tabell med tio lag i år 1998. Ärkerivalerna lär således vara motiverade att åtminstone inte låta de andra vara ensamma om rekordet.

Argentina har varit i fin form hittills och stått för ett väldigt fint kval, även om de har stått i skuggan av Brasilien. I deras senaste matcher så har de besegrat Uruguay två gånger om och ett Peru som har sett bra ut på senaste.

Inför den tuffa bortamatchen mot Chile så får de dock klara sig utan Lionel Messi som nyligen har haft COVID-19 och således kommer att stanna i Frankrike. Även Cristian Romero kommer att vara otillgänglig inför mötet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chile får en tuff utmaning

Hemmalaget har haft en tuff kvalprocess, men har fortfarande alla möjligheter att sno åt sig någon av topp fem-placeringarna. De hade nyligen en fin svit med tre raka vinster då de mötte bottenlaget Venezuela och hade ett dubbelmöte mot nästjumbon Paraguay.

Deras fina svit bröts dock senast mot Ecuador som tog en tidig ledning samtidigt som Arturo Vidal kort därefter drog på sig ett rött kort redan i den 13:e minuten. Chile stod inte utan chanser att kvittera matchen trots underläge, vilket trots allt får ses som starkt, men i nuläget så är det poängen som räknas.

Det röda kortet innebär att de får klara sig utan Vidals tjänster även mot Argentina, men i övrigt så har de i alla fall inga tunga avbräck.

Chile är knappa favoriter hos spelbolagen, kanske delvis för att Messi inte kan spela. Men Messis säsong har knappast varit imponerande och Argentina saknar inte alternativ i offensiven.

Argentina är väldigt duktiga på att få utdelning på en tidig intensiv press och sedan försvara den ledningen. Räknar man bort de två mållösa matcherna i kvalet nyligen så har de vunnit första halvlek i hela 13 raka matcher (!) där det första målet ofta har kommit inom den första kvarten. Med det i åtanke så är det väldigt bra odds med 3.55 gånger pengarna hos Expekt på att Argentina vinner första halvlek.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentina vinner första halvlek
Odds: 3.55
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:15
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: