Speltips Chile – Ecuador 17/11: Bortasvaga

Martin Efvergren Publicerat: 16 november 2021

Viktiga poäng står på spel när Chile tar emot Ecuador i det sydamerikanska VM-kvalet. Matchen spelas natten till onsdag den 17 november 2021 med avspark kl 01.15 svensk tid.

Chile – Ecuador

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter 13 spelade matcher ligger Ecuador och Chile på tredje och fjärde plats i den väldigt jämna tabellen i sydamerikanska VM-kvalet. Brasilien och Argentina har visserligen ryckt ifrån i toppen men i mittenskiktet och runt de åtråvärda tredje- och fjärdeplatserna är det tight.

Ecuador är just nu fyra poäng före Chile. Chile är fyra men inför den här omgången delar man den positionen med Colombia och Uruguay. Endast fyra lag blir direktkvalificerade till VM 2022 medan femman får kvalspela.

Chile vann i fredags med 1-0 borta mot Paraguay efter att Alexis Sanchez gjort matchens enda mål. Därmed kommer man till det här mötet med tre raka segrar. Man avslutade den senaste landslagssamlingen med att besegra Paraguay med 2-0 hemma och därefter slog man Venezuela med 3-0.

Ecuador är det här VM-kvalets största positiva överraskning så här långt. I och med segern med 1-0 hemma mot Venezuela senast har man fyra poängs avstånd ner till de jagande lagen där bakom.

Det är emellertid fyra matcher kvar att spela efter den här och Ecuador har kvar att möta både Argentina och Brasilien.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Chile

Chile och Ecuador möttes senast i september. Den matchen, som spelades i Ecuador, förblev mållös trots att hemmalaget drabbats av en utvisning i matchens 63:e minut.

Det var en jämn batalj senast och mycket talar för att det kommer att bli det igen. Styrkeförhållandena är väldigt likvärdiga mellan de här fyra-fem lagen som gör upp om de två direktplatserna efter Argentina och Brasilien. Alla slår alla bland dessa lag och det är fortfarande långt kvar till någonting kommer vara avgjort.

Chile har nu chansen att närma sig Ecaudor och hålla undan för lagen bakom och man har ett lag som på hemmaplan är rättmätiga favoriter inför den här matchen. Uruguayanen Martin Lasarte leder laget sedan början av det här året och har väl presterat på en nivå man kan förvänta sig.

Någon större succé kan man i alla fall inte tala om. I Arturo Vidal och Alexis Sanchez har man två spelare med gott om rutin och som fortsatt levererar i landslagströjan. Så här långt har de tillsammans gjort 8 av lagets totalt 15 mål.

Ecuador har gjort det bra så här långt men trenden är något vikande. Visserligen slog man jumbon Venezuela i fredags men den senaste landslagssamlingen fick man stryk på bortaplan mot just Venezuela.

På bortaplan är Ecuador generellt sett inte lika starka och det tror jag fäller avgörande här. Mitt spel blir därför en rak etta, att Chile vinner till 1.83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chile vinner
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 01:15, onsdag 17 november 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: