Speltips Colombia – Chile 10/9: Nattmatch

Simon Pålsson Publicerat: 9 september 2021

Nyckelmöte väntar natten till fredag den 10 september 2021 när Colombia ska försöka ta tre viktiga poäng hemma mot Chile i VM-kvalet.

Colombia - Chile

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det sydamerikanska VM-kvalet är som bekant aningen annorlunda än det europeiska och huvudanledningen till det är att man helt enkelt har färre nationer som är med och tävlar. Det är tio nationer som har fått chansen att spela i A-kvalet och som därigenom har chansen att nå VM-slutspelet nästa vinter.

Det rör sig om tio lag som kommer att möta varandra hemma-borta fram till VM 2022 och det innebär väldigt många matcher på kort tid, innan vi vet vilka lag som faktiskt går vidare. Det är också det som ska till att avgöra vilka fyra lag som går direkt till VM 2022 och vilket femte lag som måste spela playoff för att nå dit.

Brasilien och Argentina prenumererar vanligtvis på två av platserna, vilket lämnar totalt två kvarvarande platser för övriga lag att slåss om. Det brukar vara Uruguay, Colombia, Paraguay och Ecuador som slåss om det, med Chile som en utmanare på senare år, och Peru som ett allt bättre landslag med framgångar i Copa America senaste säsongerna.

Men hur är läget nu då?

Jo, Brasilien är i princip redan klara för VM-slutspel efter sju raka vinster (på sju försök) och där bakom är det ett getingbo.

Argentina – 15 poäng (en match mindre spelad)
Ecuador – 13 poäng
Uruguay – 12 poäng
Colombia – 10 poäng
Paraguay – 8 poäng
Peru – 8 poäng
Chile – 7 poäng

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Press på Chile

Om vi ska översätta det här till konkret läge för lagen kan vi konstatera att det i princip är vinna eller försvinna för Chile här, trots att inte ens halva kvalspelet är avklarat. Men om man halkar efter ytterligare nu tror jag att man får enormt svårt att nå upp. Man har minst fem poäng, troligen mer, till VM 2022 om man förlorar mot Colombia i den här matchen. Då har man kvar att möta ett antal tunga lag.

Ett oavgjort resultat håller Chile kvar i racet, men jag tycker att man kan konstatera att det här bygget av det chilenska landslaget inte är i närheten av så bra som bara för ett par år sedan.

Den här samlingen har man med sig 0-0 borta mot Ecuador och den hedersamma förlusten, 0-1, hemma mot Brasilien. Inte heller det räcker till.

Colombia är inte heller vad man en gång varit och 1-1 mot såväl Paraguay som Bolivia, om än båda matcherna på bortaplan, är inte riktigt vad man drömde om här.

Under 2,5 mål spelas till 1.68 gånger insatsen hos Bethard. Det är två försiktiga, defensivt starka lag. Men också två lag som saknar offensiv spets. 0-0, 1-1 eller uddamålsvinst åt endera håll tror jag ligger nära till hands.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Bethard
Spelstopp: 01:00, fredag 10 september 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: