Speltips Colombia – Ecuador 14/6: Copa America

Axel Sjödin Publicerat: 12 juni 2021

Det blir mer Copa America från grupp A under natten till måndag då Colombia och Ecuador drabbar samman i öppningsomgången.

Colombia - Ecuador

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Colombia tillhör tveklöst en av de absolut bästa lagen i turneringen som faktiskt har spelarmaterialet till att utmana Brasilien och Argentina om titeln. För Serie A-kännare finns det väldigt många bekanta namn i Colombias trupp där den offensiva trion i Luis Muriel, Duván Zapata och Juan Cuadrado står ut. De har även ett stabilt mittlås från Premier League i Yerry Mina och Davinson Sánchez att komplettera deras starka offensiv med.

VM-kvalet har under fjolåret varit väldigt upp och ned för Colombias del och de har egentligen inte alls imponerat. Just dessa två lagen mötte faktiskt varandra i den sista matchen av VM-kvalet för 2020 och då vann Ecuador med hela 6-1, vilket säger en hel del om i vilket skick Colombias landslag var i då. De hade bara några dagar innan dessutom förlorat mot Uruguay med 0-3.

De två matcher som spelats under juni har dock visat upp ett annat Colombia, först vann de bekvämt med 3-0 mot Peru och i onsdags lyckades de få med sig ett kryss mot Argentina. Argentina hade en tvåmålsledning redan efter åtta minuter och här kunde de kollapsat som de gjorde mot Ecuador, men istället kämpade de sig in i matchen och kunde tillslut kvittera i den 94:e minuten.

Det var en oerhört viktig poäng för moralen inför Copa America om inte annat. Det är precis sådana laginsatsen som svetsar samman ett lag och troligtvis kommer vi att få se ett helt annat Colombia än det som förlorade mot Ecuador med 1-6 i fjol.

Ecuador saknar toppspelare

Ecuadors matchhistorik berättar en motsatt historia från Colombias. Ecuador har imponerat under VM-kvalet och hade under hösten tre raka segrar mot Uruguay, Bolivia och Colombia där de var med i toppen av tabellen i kvalet. Till skillnad från Colombia har de heller inga stora stjärnor i de europeiska ligorna utan spelar som ett starkt kollektiv. Det är väldigt talande för laget att det var sex olika målgörare under 6-1 segern mot Colombia i höstas.

Tyvärr för Ecuadors del så verkar formen inte riktigt ha hållit i sig till våren och nu i juni så har de två raka förluster mot Brasilien och Peru. Den sistnämnda borde de vinna mot om de ska ha en chans att utmana de stora lagen, men så som det ser ut just nu så lär Ecuador tyvärr inte räcka till.

Ett Colombia stärkta av krysset mot Argentina lär vara numret för stort då de trots allt har gott om storstjärnor i truppen och ska vara det bättre laget. Deras senaste möte kan mycket väl ha kryddat oddsen på Colombia lite i alla fall och jag tycker att det finns spelvärde i den raka ettan här för 1.93 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Colombia vinner
Odds: 1.93
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 02:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: