Speltips Colombia – Peru 21/6: Nattmatch

Axel Sjödin Publicerat: 20 juni 2021

Nattens match från Sydamerika utspelar sig mellan Colombia och Peru i grupp A från Copa America.

Colombia - Peru

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med fyra poäng efter de två öppningsmatcherna tar sig Colombia an Peru innan det är dags för den troliga gruppfinalen mot Brasilien. Vinner de mot Peru har de i stort sett säkrat andraplatsen i gruppen och kan undvika de värsta motståndarna från grupp B i slutspelsfasen, så Colombia lär inte spara på krutet i kvällens match.

I premiären fick de med sig en knapp seger mot ett kompakt Ecuador efter en mycket fin frispark från från Edwin Cardona, men det förlösande målet uteblev i den uppföljande matchen mot Venezuela i torsdags. Trots 23 skott och chanser nog för att vinna med tennissiffror så fick de inte hål på ett decimerat Venezuela med den storspelande Wuilker Fariñez i målet.

Det är ett smärre mirakel faktiskt att Venezuela kom undan med en poäng och colombianerna lär vara oerhört frustrerade efter en sådan match. Därmed har de mycket att bevisa mot Peru då deras fina offensiv bara stått för ett mål i deras två öppningsmatcher.

Luis Muriel och Duvan Zapata som till vardags spelar tillsammans i italienska Atalanta har öst in mål under säsongen och har definitivt en växel till att visa upp under Copa America.

Tuff start för Peru

Peru fick en tuff start på turneringen då de i fredags mötte Brasilien och fick 0-4 i baken. En sådan start är verkligen ingenting som inspirerar till självförtroende i truppen och det finns risk för att det inte blir mycket bättre mot ett taggat Colombia. Det är verkligen ett elddop för peruansk del då båda de tuffa matcherna står först på schemat.

I början av månaden så gästade dessutom Colombia Peru för VM-kvalet och vann där med 3-0 i en smått kaotisk match med två röda kort och tre mål på kort tid. Colombia är klara favoriter även här och Peru får nog ställa in siktet på att prestera i matcherna mot Ecuador och Venezuela för att undvika jumboplaceringen och missat slutspel.

Med tanke på hur Peru såg ut mot Brasilien så är det svårt att motivera varför de skulle ha en chans mot Colombia. Allt kan såklart hända i fotboll, men Colombia är det klart bättre laget här som inte fått resultaten med sig riktigt än bara. Jag tror dock att målskyttet kommer igång igen här och ett rakt spel på Colombia för 1.70 hos William Hill spelas på den här matchen.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Colombia vinner
Odds: 1.70
Bolag: William Hill
Spelstopp: 02:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: