Speltips Cypern – Skottland 8/9: Flyger fram

Axel Sjödin Publicerat: 8 september 2023

Skottland flyger fram i EM-kvalet och har goda chanser att plocka ytterligare tre poäng mot Cypern på fredag.

Cypern - Skottland

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Med tolv insamlade poäng på de fyra första matcherna har Skottland hela åtta poängs försprång ned till närmast jagande lag. Spanien står bara på tre poäng, men har också bara två matcher spelade, men Skottland är i en väldigt bra position för att ta sig till EM i nuläget. Cypern står i sin tur på noll poäng efter tre matcher och det är inte mycket som tyder på att de ska lyckas närma sig en topp två-placering.

Dessa båda lag mötte varandra i den första omgången av kvalet och då var det Skottland som vann med klara 3-0 i Glasgow. Siffrorna var möjligen i överkant, med två sena mål, men det var aldrig något snack om segern. Cypern kunde knappt skrapa ihop en målchans matchen igenom och Skottlands tidiga ledning var aldrig riktigt hotad, trots att det länge bara var ett mål som skilde dem åt.

Bara några dagar senare fick publiken på Hampden Park jubla återigen då Skottland slog Spanien i sin andra match, och sensationellt nog var det också ganska välförtjänt. Det starka resultatet ligger till grund för deras imponerande ledning, även om den sena vändningen mot Norge var spektakulär den också. Allt verkar gå skottarnas väg för tillfället och plockar de bara tre poäng mot Cypern så är de så gott som klara för EM.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cypern ser ut att hamna i botten

Hemmalaget har aldrig tidigare lyckats kvala in till något större mästerskap, och det verkar det inte bli ändring på den här gången heller. De var nära att få med sig en poäng i hemmamatchen mot Georgien under landslagsuppehållet i somras, där AIK:s Ioannis Pittas blev målskytt, men i övrigt har inte direkt varit nära mot varken Skottland eller Norge.

Nu gäller det att försöka spela av resten av kvalet med hedern i behåll, och det hade inte förvånat ifall de gick in med en defensiv inställning för att hålla nere siffrorna mot ett klart bättre motstånd.

I Glasgow kunde Cypern som sagt knappt skapa en målchans överhuvudtaget, och det har inte varit lätt mot sämre motstånd heller. Skottland har i sin tur bara släppt in ett enda mål under hela kvalet än så länge, och det kom på straff mot Norge – alltså har de inte släppt in ett enda spelmål. Därmed känns spelet på att Skottland vinner mot noll väldigt lockande för de 1.83 som Bet365 erbjuder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skottland vinner mot noll
Odds: 1.83
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 8 september
TV: 
Stream:  viaplay logo