Speltips Danmark – Finland 23/3: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 23 mars 2023

Det blir ett nordiskt möte mellan de två favoriterna till avancemang i grupp H då Danmark ställs mot Finland.

Danmark - Finland

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Trots mycket lovande resultat för Danmarks del så slutade VM i ett fiasko för danskarnas del. Deras oerhört fina insats i det förra Europamästerskapet och deras segertåg genom VM-kvalet satte Danmark på kartan och de sågs som en potentiell uppstickare att gå långt i turneringen. Istället blev det ett uttåg och sista plats i gruppen bakom både Tunisien och Australien.

Danmark togs ned på jorden igen, men med det sagt så besitter de fortfarande väldigt mycket kvalitet i truppen och är nordens klart starkaste fotbollsnation i nuläget. I en förhållandevis lätt grupp så är de överlägsna favoriter till att avancera och det ska krävas otroligt mycket för att de inte skulle lyckas.

Kasper Hjulmand har fått fortsatt förtroende att leda landslaget in i ett nytt mästerskap, trots besvikelsen i Qatar, och har chansen att koppla ett bra grepp om gruppen genom en vinst mot deras främsta utmanare Finland i öppningsmötet.

Utöver Christian Eriksen och Victor Kristiansen så har Hjulmand i stort sett alla till sitt förfogande det kommande landslagsuppehållet och ska kunna säkra tre poäng hemma på Parken i Köpenhamn.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland saknar stjärnglans

Det förra Europamästerskapet blev Finlands första i sin väldigt begränsade fotbollshistoria. Då mötte de och besegrade faktiskt Danmark med 1-0, men det mötet kom att präglas av Christian Eriksens hemska hjärtstopp mitt på plan, vilket gjorde att det knappast var en vanligt fotbollsmatch därefter.

Trots vinsten så åkte Finland dock ut ur gruppen och de lyckades inte heller kvalificera sig till VM i Qatar senast. Men de har åtminstone, till skillnad från Sverige, lyckats hålla sig kvar i liga B i Nations League och finnarna har så sakteligen börjat få ett lite slagkraftigare fotbollslag.

Men Finland saknar fortfarande någon som helst stjärnglans i truppen och även om de har lyckats få ihop ett någorlunda starkt kollektiv så bör de inte kunna hävda sig mot Danmark och det spelarmaterial som de besitter.

Ser man till hur Danmark såg ut innan mästerskapet så öste de ofta in mål mot sämre lag, men framförallt så höll de nollan under nästan hela kvalet förra omgången. Men Finlands begränsade spets så känns det rätt troligt att de kan lyckas med det även här. För 1.80 gånger pengarna hos Bet365 så spelar vi därmed på att Danmark vinner mot noll.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark vinner mot noll
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, torsdag 23 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo