Speltips Danmark – Island 15/11: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 14 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Danmark tog en fin skalp mot England i senaste Nations League-matchen medan Island kommer från en blytung EM-kval-förlust mot Ungern. Jag finner anledning att tro på en öppen matchbild med minst ett par mål.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway.

Den nu corona-isolerade Kasper Hjulmand har presterat en lovande start som förbundskapten för Danmark. I synnerhet har man svarat för två starka insatser mot England i den här Nations League-gruppen. Senast vann man med 1-0 på Wembley och det första mötet på Parken slutade 0-0.

Därtill har man förlorat med 2-0 hemma mot Belgien och vunnit det första mötet på bortaplan mot Island med 3-0. Således har man totalt 7 poäng och ett bra utgångsläge med två matcher kvar att spela.

I onsdags kunde man, trots ett stort manfall på grund av corona-smitta, på ett övertygande sätt besegra Sverige med 2-0.

Island har kammat noll i Nations League så här långt och den här matchen samt den efterföljande mot England har knappast varit fokus inför den här samlingen.

För Island handlade allt om den direkt avgörande kvalmatchen mot Ungern i torsdags där det länge såg ut att gå deras väg. Man tog en tidig ledning som man lyckades försvara fram till matchens slutminuter där Ungern vände 0-1 till 2-1. Det har också gjort att Erik Hamrén nu valt att kliva av sitt uppdrag som förbundskapten. Det var bara en tidsfråga, va?

Island måste hitta spelglädje

Island befinner sig just nu i helvetet, som Erik Hamrén formulerade det efter förlusten mot Ungern och det är inte utan att man kan lida lite med islänningarna när de nu ska försöka ladda om till den här matchen.

De spelade på bortaplan mot Ungern och de kommer fortsätta att befinna sig på resande fot under de två kvarvarande Nations League-matcherna. Först ska man ta sig an ett formstarkt Danmark och därefter England på Wembley.

Danmark dras visserligen med en del avbräck men det man visade upp mot Sverige i onsdags tyder på att man är ett landslag i harmoni och med en spelmodell som satt sig. De kontrollerade den matchen med ett stort bollinnehav och det lär man komma att göra även här.

I andra halvlek mot Ungern valde Island att backa hem väldigt lågt och det kom till slut att straffa sig. Island fick jaga boll och kom sällan över egen planhalva och det är en matchbild som jag inte tror att man önskar upprepa här.

Det ska bli intressant att se hur Island reagerar. Risken finns att man inte alls förmår mobilisera några krafter till den här matchen men man skulle också kunna tänka sig att man hämningslöst går ut och gör en av sina bättre matcher.

Det senare senare scenariot är mindre troligt men jag tror ändå att Island kan gå ut och köra på i det här läget. Man har egentligen inte så mycket att förlora och kanske bara vill ut och köra. Fokus på det roliga. Det vill säga färre taktiska direktiv och mer fokus på lust.

Detta tror jag borgar för att det här kommer att bli en ganska öppen och målrik match och spelvärdet på över 2.5 mål till två gånger pengarna känns därför väldigt starkt.

Danmark – Island

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: