Speltips Danmark – Nordirland 16/6: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 16 juni 2023

Danmark är klara favoriter hemma mot Nordirland på fredag i den tredje kvalomgången i grupp H.

Danmark - Nordirland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Danmark har fått en drömlottning med väldigt överkomligt motstånd i deras kvalgrupp, men har stött på problem tidigt i kvalprocessen. Efter en bekväm seger mot Finland hemma på Parken i den första omgången åkte de på en mycket överraskande förlust borta mot Kazakstan efter att kazakerna sent vände ett 0-2-underläge till seger med 3-2 på ett otroligt vis.

I det förra Europamästerskapet tog sig Danmark hela vägen till semifinal, där de utkämpade en jämn kamp mot England. Därefter körde de över sin grupp i VM-kvalet, men har på senare tid tappat farten en del. De har väldigt upphaussade inför VM i Qatar, men slutade sist i gruppen bakom Australien och Tunisien och har nu återigen åkt på en överraskande förlust mot ett lag de borde vinna mot.

Truppmässigt ligger Danmark långt före sina skandinaviska grannländer, men det är något som inte riktigt stämmer för tillfället. Tidigare har de haft en avsaknad av spets längst fram, vilket Rasmus Höjlund såg ut att vara svaret på. Den unge anfallaren hade en riktigt bra höst i Atalanta och har gjort samtliga av Danmarks fem mål hittills i kvalet, men de senaste månaderna har han inte alls varit lika vass nere i Serie A, samtidigt som Danmark har börjat släppa in för många mål bakåt.

Oavsett vad ska de vara stora favoriter hemma mot Nordirland och de ska rimligen också klara av att toppa en väldigt svag kvalgrupp tillslut, även om de ligger tre poäng bakom Slovenien i dagsläget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svår utmaning för Nordirland

Nordirland lär, trots en bra grupp, få det väldigt svårt att knipa en av EM-platserna då de helt enkelt inte håller måttet och redan har hunnit förlora en tung hemmamatch mot Finland. Precis som för Irland har det varit väldigt svårt för Nordirland att hävda sig i världsfotbollen, men lyckades trots allt kvala in till EM så sent som år 2016 då turneringen spelades i Frankrike.

De inledde kvalet med en förväntad seger mot gruppens slagpåse San Marino, men det är förmodligen också de enda poängen de kan räkna med. Det lär få det väldigt tufft mot Danmark i Köpenhamn, även om de har lyckats spika igen mot större lag tidigare, som när de stoppade Italiens VM-avancemang genom att spela en mållös match på hemmaplan mot Gli Azzurri.

Danmark känns i alla fall inte riktigt lika heta längre som de gjorde för bara ett år sedan och jag tror inte att det blir någon överkörning direkt. Därför kombinerar vi den raka ettan med under 3,5 mål för 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark & under 3,5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 16 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo