Speltips Egypten – Belgien 18/11: Sista genrepet

Axel Sjödin Publicerat: 18 november 2022

Fredagen bjuder på ett intressant möte mellan Egypten och det VM-klara Belgien som avslutar sina förberedelser.

Egypten - Belgien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Belgien gör sig redo inför världsmästerskapet genom att värma upp mot tufft afrikanskt motstånd i form av Egypten. Även om Belgien förväntas toppa sin grupp över Kroatien, Marocko och Kanada så kan man inte påstå att belgarna har övertygat särskilt mycket sedan deras avklarade VM-kval.

Belgien har haft blandade resultat i Nations League där de tillslut kom tvåa i gruppen, men förlorade två gånger om mot den regionala rivalen Nederländerna. Belgarna stod för sitt starkaste resultat någonsin då de kammade hem bronset i VM i Ryssland 2018, och går även in i den här turneringen med höga förväntningar som tvåa i FIFA-rankingen.

Den gyllene generationen har dock ännu inte resulterat i några titlar för Belgiens del. De återfinns först på nionde plats bland förväntade mästare i Qatar hos många spelbolag och känns inte riktigt lika heta som de har gjort inför tidigare mästerskap.

Både Eden Hazard och Romelu Lukaku har varit viktiga kuggar i detta Belgien, men båda fått ont om speltid under hösten på grund av skador bland annat. De lär nog inte vara i toppform, men kommer åtminstone att kunna få lite välbehövlig speltid mot Egypten nu på fredag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Egyptens främsta styrka ligger i defensiven

Trots att Egypten på många sätt står sig bra mot andra afrikanska lag så har de haft begränsat med framgångar under senare tid och har också bytt tränare ett par gånger med kort intervall. De var åtminstone i final i de afrikanska mästerskapen förra året, där de tillslut föll mot Senegal på straffar.

Samma öde gick dem till mötes mot Senegal även i VM-kvalet, där en plats i Qatar stod på spel. De förlorade på straffar återigen, vilket innebär att Egypten får följa världsmästerskapet hemma från TV-soffan. Det var ett rejält bakslag för en av de förväntade toppnationerna från Afrika.

Det defensiva spelet är det som har sett bra ut under senare år och Egypten släpper sällan in mål. Offensivt så förlitar de sig dock i alltför hög utsträckning på sin världsstjärna Mohamed Salah som inte har haft en särskilt lyckad säsong i Liverpool hittills.

Träningsmatcher som denna tenderar också att ha ett ganska avslaget tempo, vilket får mig att tro att det mycket väl kan bli en ganska målsnål match. Vi väljer därmed underspelet för 1.95 hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 16:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: