Speltips England – Danmark 28/7: Kvalitetsskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 28 juli 2023

De två favoriterna från grupp D ställs mot varandra då England och Danmark gör upp om gruppsegern på fredag.

England - Danmark

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

De regerande europeiska mästarna England är klara favoriter mot Danmark, även om inget av lagen gav något direkt styrkebesked i den första omgången. Efter The Lionesses stora framgång i fjol så tillhör de ett av de topptippade lagen även inför den här turneringen och allt annat än en gruppseger hade varit en besvikelse.

Det första mötet mot Haiti blev inte den överkörning från engelskorna som många hade trott. Matchen slutade bara 1-0 efter att Georgia Stanway lyckats sätta dit matchens enda mål på straff. England dominerade såklart spelet, och borde nog egentligen ha kunnat trycka dit åtminstone ett mål till, men Haiti hade också ett par vassa chanser att kunna kvittera.

Insatsen från England imponerade med andra ord inte, men det är inte sällan som stora lag är lite segstartade i turneringar som dessa. Det ska bli intressant att se ifall de kan växla upp mot Danmark, trots att de har dragits med lite skador inför turneringen och har en relativt ung trupp.

Kvalitet har de åtminstone gott om, och ifall de får allt att stämma så ska de vara numret större än Danmark.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Danmark har några bra resultat i ryggen

Den danska dominansen i Skandinavien på herrsidan återfinns inte alls hos damerna, där Danmark inte alls har sett lika bra ut som varken Norge eller Sverige. Detta är det första världsmästerskapet de har lyckats ta sig till sedan 2007, och även om de inte är dåliga på något vis så kan de nog inte hoppas på så mycket mer än en åttondelsfinal.

Deras öppningsmatch mot Kina såg länge ut att sluta mållös, men genom Amalie Vangsgaard kunde de sätta dit matchens enda mål i den 90:e minuten. Sett till de chanser de skapade så var det ganska rättvist att de fick med sig segern, men den satt långt inne.

I och med segern mot Kina i öppningsmötet så har de åtminstone väldigt goda chanser att nå sitt mål om att ta sig vidare från gruppen. Att utmana om gruppsegern kommer dock att bli en helt annan femma, och då gäller det verkligen att de lyckas prestera på fredag. Det har i alla fall funnits en del positiva tecken från Danmarks sida inför VM då de besegrat lag som Sverige, Norge och Japan under månaderna som lett upp till mästerskapet.

Det blir dock sällan mycket mål när Danmark spelar och England såg rätt trubbiga ut i sin öppningsmatch också. Men England ska trots allt ha vad som krävs för segern här, och därmed spelar vi på att England vinner utan att släppa in mål för 2.00 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England vinner mot noll
Odds: 2.00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 10:30, fredag 28 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo