Speltips England – Island 18/11: Motivationsproblem

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

England har inte mycket att spela för och Island har absolut ingenting att spela för. Nu möts lagen i UEFA Nations League den 18 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Den enda nackdelen som finns med det upplägg som nu används för UEFA Nations League är att ett par matcher i de två sista omgångarna, alltså nu under det sista landslagsuppehållet för året, riskerar att bli helt betydelselösa.

Det är precis vad som har hänt i den här gruppen, där det redan innan samlingen stod klart att Island är klar som jumbo och att man kommer ramla ner till B-divisionen igen inför nästa upplaga av turneringen.

Det gör att man har absolut ingenting att spela för – och som om det inte vore nog med det föll man igenom i kvalspelet mot EM 2021 och tappade 1-0 till förlust med 2-1 mot Ungern. Det gjorde att man, inom loppet av bara ett par minuter, tappade sin gruppspelsplats inför Europamästerskapet.

Det har varit ett förskräckligt landslagsår för islänningarna och Erik Hamrén har nu valt att lämna skutan. Det var på tiden. Den gärning han har lyckats med på Island är direkt undermålig. Det går tyvärr inte att säga någonting annat.

Nu tror jag att motivationen kan bli en väldigt viktig faktor inför mötet med England. England är klara att stanna kvar i A-divisionen, men kan inte vinna gruppen och kanske inte ens ta sig upp på andraplatsen. Men att inte städa av Island vore smolk ändå.

England är för bra

England har fått vänja sig vid att klara sig utan ett antal viktiga spelare när man spelat landskamper under höstdelen av säsongen och det har sannerligen berott på en rad olika anledningar. Det har varit disciplinära skäl, det har handlat om skador och nu handlar det också en del om smitta.

Men England är förmodligen det landslag som har drabbats allra minst av corona just nu, åtminstone vid en snabb okulär besiktning och jämförelse med övriga fotbollsländer som är aktiva under uppehållet.

Inför mötet med Island får man dock klara sig utan riktigt tunga spelare i Jordan Henderson (skadad senast), Raheem Sterling, Marcus Rashford, Ben Chilwell (skadad senast), Joe Gomez, James Ward-Promwse och Trent Alexander-Arnold. Här har vi en handfull spelare som hade varit aktuella för en startelva. Nu är också Reece James avstängd och Conor Coady utanför truppen av smittoskäl.

Island kommer till spel utan Hördur Magnusson och skadade Willum Willumsson. Nu ska vi se om Erik Hamrén har vad som krävs för att motivera det här laget, men efter fem raka förluster och ett horribelt kvalspel till EM 2021 borde rimligen motivationen vara ett problem här.

England vinner (första halvlek) spelas till 1,57 gånger smeten hos bet365.

England - Island

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Jämför odds: