Speltips England – Nigeria 7/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 7 augusti 2023

England är klara favoriter då de möter Nigeria i sin åttondelsfinal tidigt under måndagsmorgonen.

England - Nigeria

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

England har fått en drömlottning i slutspelet och har därmed gått upp som favoriter till att vinna världsmästerskapet. Först väntar Nigeria i åttondelen och därefter ställs de mot vinnarna mellan Colombia och Jamaica i kvartsfinalen, samtidigt som de undviker både USA och Spanien på deras sida trädet. All press ligger därmed på England den här matchen, men förmodligen lär favoriten hålla mot ett rätt oerfaret Nigeria.

Även om det var en lite trevande start mot Haiti så har England lyckats ta sig ur gruppen med full pott som ohotad gruppetta. Det fanns lite oro kring målproduktionen inledningsvis, men mot Kina kom en rejäl islossning då de vann med hela 6-1 till slut. Efter vad som titulerades som “The Great Maul of China” i brittisk media så lär de ha gott självförtroende inför åttondelen.

Det är ett lag som redan har bevisat att de kan gå hela vägen efter att de säkrade EM-guld förra sommaren på hemmaplan, och Sarina Wiegman står redo att försöka leda landslaget till ännu en titel. De har gott om kvalitet i truppen och har ett stabilt grundspel med en bra defensiv, vilket ofta räcker långt i mästerskapssammanhang. Det är svårt att se att ett lag som Nigeria ska kunna rubba en av de stora favoriterna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England får se upp med kontringarna

Nigeria är en av turneringens stora överraskningar hittills då de tog sig vidare ur grupp B ovanför Kanada. De hade till och med väldigt goda möjligheter att faktiskt toppa gruppen, vilket hade inneburit att de istället hade mött Danmark, men de lyckades inte få hål på Irland som därmed tog sitt första poäng i turneringen.

Insatsen mot de större lagen har i alla fall varit bättre. Först höll de nollan mot Kanada och visade redan där att de kunde hota på omställningar – något som Australien verkligen fick erfara i matchen därefter. Australien skulle bara kliva in och säkra gruppsegern mot Nigeria, men nigerianskorna var oerhört effektiva i kontringsspelet och kunde gå upp i en 3-1-ledning i mitten av andra halvlek mot ett Australien som lämnade stora ytor bakåt.

England är däremot ett betydligt mer komplett lag än vad Australien är, och vid det här stadiet i turneringen så lär nog ingen bli överraskad av Nigerias sätt att spela längre. Wiegman ryktas vara oerhört noggrann med förberedelserna och England ska inte förlora när de har fått en så gynnsam lottning.

Jag tror däremot att England inte kommer att ta för stora risker, och att vi inte kommer att få se samma öppna spel som mot Kina. Förmodligen återgår Wiegman återigen till en fyrbackslinje, vilket gör att det lutar åt ännu en målsnål drabbning och därmed spelar vi på under 2,5 mål för 1.88 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:30, måndag 7 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo