Speltips England – Ungern 12/10: Spiken i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 12 oktober 2021

Tre poäng mot Ungern gör att England i praktiken har dödat risken att missa VM 2022. Det är min känsla inför VM-kvalmötet den 12 oktober 2021.

England - Ungern

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är som upplagt för att England ska ta sig till VM 2022, men då det bara finns en direktplats i varje grupp har det också varit en speciell kvalsäsong där man inte har råd med att missa för mycket eller tappa poäng i onödiga lägen.

Men man får ge Gareth Southgate at han har förmått sitt lag att prestera vecka ut och vecka in i kvalspelet, samling till samling, eftersom man nu har sex vinster och ett kryss på sju kvalomgångar. 23 gjorda mål och två insläppta tyder också på att man tar det på största allvar.

Polen är med sina 24 gjorda mål faktiskt mer målfarliga, men man har bara 14 poäng, att jämföra med Englands 19.

Närmast jagande lag är Albanien, som är fyra poäng bakom. Med tre omgångar kvar att spela behöver England bara två vinster för att vara helt säkra att gå till VM 2022, men jag sticker ut hakan och säger att tre poäng här bör räcka. Det ska otroligt mycket till för att man ska tappa det här sen. Å andra sidan spelar man mot Albanien, dock på hemmaplan, i nästa kvalomgång.

Ungern har en liten chans att nå andraplatsen, men måste vinna borta mot England för att det ska vara realistiskt. Det tror jag helt enkelt inte att man har förmågan att göra. Däremot har man tre enkla poäng i nästa omgång, när San Marino väntar hemma i Budapest.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Högt odds i VM-kvalet

England har både Reece James och Kalvin Phillips borta under det här landslagsuppehållet, eller den här landslagssamlingen kanske man snarare ska kalla det. Det är spelare som jag inte anser att man behöver, eller åtminstone inte spelar som man står och faller med .

Med andra ord har England ett otroligt starkt lag och det finns ingenting som tyder på att man inte ska kunna bygga vidare på den fina trend man har haft under hela VM-kvalet.

Efter att ha vilat sina bästa spelare i lördags, när man enkelt vann mot Andorra, förväntar jag mig också starkast möjliga startelva i den här matchen.

I bortalaget Ungern, ett lag som inte har tid att vara lyxiga i sin laguttagning utan som måste gå för att vinna, är det Andre Botka som kommer att saknas mest. Han är avstängd i den här matchen, efter att ha fått gult kort senast.

Attila Fiola och Mark Tamas är båda borta med skador för det ungerska landslaget, ett landslag som är klart bättre hemma än borta.

Raheem Sterling gör mål i matchen spelas till 2.06 gånger insatsen hos Expekt. Min känsla är att han är väldigt sugen på att näta efter sin sämre inledning på säsongen i Manchester City.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Raheem Sterling gör mål
Odds: 2.06
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 oktober 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: