Speltips England – Wales 8/10: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är alltid lite speciell stämning när lag från den brittiska öarna möts. Torsdagen den 8 oktober 2020 spelar England mot Wales.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är en internationell träningslandskamp som gäller, och egentligen betyder det att matchen i sig inte gäller så där väldigt mycket när England och Wales nu gör upp.

Men som alltid när lag från de brittiska öarna spelat mot varandra adderas det en extra rivalitet, och ofta en annan typ av intensitet i matcherna. En intensitet som kanske inte är synonym med obetydligt träningslandskamper annars.

Nu kommer troligen båda lagen att släppa fram ett par unga spelare också, vilket om vi har tur leder till att de vill visa upp sig.

Men när England och Wales spelar mot varandra blir det ofta ganska tätt. Det ligger ganska naturligt för båda länderna att spela den typen av fotboll också, inte minst när man drabbar samman.

Målspel väntar

England har haft en lite strulig situation när det kommer till spelare som har misskött sig, och förbundskaptenen Gareth Southgate har därför fått möblera om betänkligt i den tilltänkta truppen. Å andra sidan har man för första gången på väldigt länge en oerhörd bredd i truppen och inför matchen mot Wales känns det som att flera unga spelare kan ta viktiga steg för att bevisa sig värdiga av en plats.

Tammy Abraham, jadon Sancho och Ben Chilwell bröt mot coronareglerna när man slängde ihop en födelsedagsfest, och man undrar såklart hur det ens är möjligt att vara så korkade. Men det är inte en fråga vi ska gå in på här igen, antar jag. Raheem Sterling är utanför laget och hela truppen då han har öppnat säsongen i Manchester City skadad. Dessutom är Mason Greenwood och Phil Foden inte ens uttagna efter att ha brutit mot coronareglerna förra vändan med landslaget.

I Wales är det tyngsta namnet Gareth Bale borta, och rutinerade Joe Allen är inte heller i speldugligt skick. Hal Robson-Kanu och Tom Lockyer har problem med skador och kommer inte heller att spela.

Vi kan förvänta oss en ganska b-betonad startelva hos England, men känslan är att man bör vara det starkare laget ändå. Däremot kanske det inte smäller på samma sätt som annars.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,71 gånger smeten hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 21:00, torsdag 8 oktober 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: