Speltips Färöarna – Andorra 13/10: Orimliga odds

Simon Pålsson Publicerat: 11 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Färöarna är enorma favoriter inför matchen mot Andorra, men saknar i mitt tycke förmågan att köra över motståndet den 13 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

UEFA Nations League har fått mycket beröm för att det är ett turneringsupplägg som är designat för att vi ska få se fler jämna matcher, och framför allt för att de allra bästa nationerna ska slippa möta de sämre nationerna i betydelselösa träningslandskamper.

Det är precis vad vi också har fått, men det innebär också att lagen som hör hemma långt ner på skalan och som inte tillnärmelsevis har samma slagkraft ändå får möta andra fotbollsnationer på ungefär samma nivå. Det gör i sin tur att deras tillvaro också blir mer intressant.

För den neutrala åskådaren gör det att lag som Färöarna och Andorra faktiskt går att studera på allvar – eftersom man möter varandra i det som blir jämna matcher. Det gör att vi också kan hitta ett starkt spelvärde inför tisdagens möte mellan lagen.

Färöarna är det på pappret något starkare laget, och man har inte minst mittfältaren Brandur Hendriksson som en viktig spelare. Den hårdföre mittfältaren spelar till vardags i den allsvenska klubben Helsingborgs IF, där han varit i stort sett given på mittfältet hela säsongen. Vi har inte fått se hans bästa egenskaper än, men det är en spelare som allt mer växer in i den allsvenska kostymen.

Dessvärre fick Brandur Hendriksson gå av planen senast som Färöarna spelade match, tidigare under den här samlingen. Detta då han har problem med migrän och att det slog så hårt att han inte ens kunde se ordentligt. Det återstår att se om mittfältaren finns med i tisdagens match.

Färöarna får det tufft

Färöarna såg till att öppna det här gruppspelet på absolut bästa sätt när man vann med 3-2 mot Malta, och ett par dagar senare slog Andorra med uddamålet (0-1) på bortaplan. Det gjorde att Färöarna kopplade grepp om gruppvinsten.

Men vad det också gjorde var att ge spelbolagen en lite märklig uppfattning av att Färöarna nu är det givna loket i den här gruppen och att man skulle städa av motstånd på motstånd utan problem. Nu senast fick man exempelvis bara 1-1 hemma mot Lettland och tidigare under samlingen fick man 4-0 i baken mot Danmark efter att inte ens varit nära att rubba danskarna.

Känslan är att Färöarna är ett ojämnt lag avseende resultat, men ett jämnt lag avseende stabilitet och prestationer. Mot sämre lag har man en stark förmåga att hela tiden hålla sig med i matchen. Men att man skulle köra över Andorra ser jag som högst osannolikt.

Andorra har kryssat mot såväl Lettland som Malta och skulle mycket väl kunna göra det även mot Färöarna.

Andorra +1,5 spelas till 1,60 gånger smeten hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Andorra +1,5
Odds: 1,60
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, tisdag 13 oktober 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: