Speltips Färöarna – Turkiet 25/9: Klara vinnare

Axel Sjödin Publicerat: 25 september 2022

Färöarna välkomnar Turkiet till Torshavn i den sista omgången av Nations League för säsongen.

Färöarna - Turkiet

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är match som har inte har särskilt mycket på spel då Turkiet redan är klara vinnare av gruppen samtidigt som Färöarna säkrade sin plats efter att ha spelat lika mot det därmed nedflyttningsklara Litauen i torsdags.

Färöarna gör sin första säsong i Liga C och har skött sig förvånansvärt väl för att vara en så liten nation som de trots allt är. De lär knappast vara med och utmana om några mästerskapsplatser framöver, men det lag de har nu är trots allt ändå med och skriver fotbollshistoria för den lilla önationen.

De var också det lag som lyckades bryta Danmarks åtta matcher långa svit på att hålla nollan och de var inte långt ifrån att sno ett poäng från storebror under VM-kvalet. Färöarna är tuffa att slå för sin storlek helt enkelt, trots att de i stort sett bara har inhemska spelare i laget.

De lär var nöjda med att ha säkrat sin plats i Liga C redan och kan nu spela helt utan press mot Turkiet i hopp om att försöka ställa till det för en ett väldigt mycket större lag än de själva.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Turkiet är redan klara vinnare

För Turkiets del så måste det vara rätt pinsamt att ens vara med och tävla på den här nivån. De floppade totalt i EM förra sommaren och det var länge som de höll en väldigt mycket lägre nivå än vad man kan förvänta sig av deras spelarmaterial.

De har i alla fall bevisat att de är för bra för att vara nere i Liga C och har nu säkrat en uppflyttning efter fyra vinster och ett kryss hittills. Det var dock i torsdags som det första krysset kom, då de i stort sett redan var klara. Det blev bara 3-3 hemma mot Luxemburg, vilket såklart inte är något imponerande resultat.

Turkiet har dock märkbart slagit av på tempot något sedan de inledningsvis körde över Färöarna hemma med 4-0 och därefter Litauen med 6-0 i deras två öppningsmatcher. Nu kommer de att spela en match som inte betyder något i ett kyligt Torshavn och jag tror att det kan bli mer öppet än vad det annars hade varit.

Färöarna har dock förvånansvärt låga odds med ett hcp-spel på så istället satsar vi på överspelet här och spelar på över 2,5 mål för 1.63 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.63
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: