Speltips Filippinerna – Schweiz 21/7: Håller inte måttet

Axel Sjödin Publicerat: 20 juli 2023

Filippinerna och Schweiz ställs mot varandra i öppningsmatchen i grupp A under fredagsmorgonen.

Filippinerna - Schweiz

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen lär vara väldigt nöjda med lottningen då de har hamnat i en av turneringens svagare grupper som i övrigt utgörs av Norge och värdnationen Nya Zeeland. Varken Schweiz eller Filippinerna har tidigare skördat några direkt framgångar inom damfotbollen, men har fått en gyllene chans att ta sig vidare från gruppspelet i och med lottningen.

Det här är Filippinernas första VM någonsin och de har sin nya förbundskapten Alan Stajcic att tacka för mycket. Tränaren har tidigare var förbundskapten för Australien och har med sin erfarenhet snabbt lyckats förbättra ett filippinskt lag som har varit på väg åt rätt håll under senare år.

De kliver emellertid in i turneringen som en väldigt klar underdog som förväntas hamna sist i en redan svag grupp. Fotboll har ingen stark ställning på Filippinerna, och det finns trots allt en anledning till varför vi inte har sett dem tidigare i VM-sammanhang. Att de ens kvalade in till turneringen får anses stort i sig, men det ska mycket till för att de ska lyckas uträtta någonting på plats.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skador har sinkat Schweiz

Schweiz har bara lyckats kvala in till ett VM-slutspel tidigare, vid 2015 då de nådde utslagsrundorna och föll i åttondelsfinalen. De har inte heller några större förväntningar på sig inför turneringen, men med tanke på lottningen så har de ändå goda chanser att lyckas ta sig vidare.

De har haft en del problem med skador inför turneringen då den unge Iman Beney har dragit på sig en skada, samtidigt som lagkaptenen Lia Wälti har dragits med skador inför VM. Schweiz är väldigt beroende av trion bestående av Lia Wälti, Ramona Bachmann och Ana-Maria Crnogorcevic, och det är dessa spelare som måste leverera ifall de ska ha en chans att gå långt i turneringen.

Wälti beräknas vara tillbaka till premiären, men Schweiz har inte fått en särskilt bra uppladdning inför turneringen i och med hennes frånvaro. Sedan de lyckades slå Wales i playoffen, vilket innebar att de kvalificerade sig till VM, så har de inte vunnit någon av sina sex vänskapsmatcher, trots att de mött lag som Zambia, Marocko och Kina.

Men med Wälti tillbaka bör de kunna höja sig en nivå, och de har fått en väldigt fin mjukstart på turneringen då de ställs mot nederlagstippade Filippinerna direkt. Det är en match Schweiz i stort sett måste vinna, vilket de förmodligen också lär lyckas med. Vi spelar på att Schweiz lyckas göra över 2,5 mål för 1.97 gånger pengarna hos Coolbet, då Filippinerna inte lär hålla måttet på den här nivån.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz gör över 2,5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 07:00, fredag 21 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo