Speltips Finland – Danmark 10/9: Nordiskt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 10 september 2023

På söndag väntar ett nordiskt toppmöte från grupp H då Finland och Danmark drabbar samman i Helsingfors.

Finland - Danmark

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en trevande start på kvalet för Danmarks del så har andra lag kunnat vara med och konkurrera i toppen av gruppen. I nuläget är det Finland som toppar med tolv poäng efter fem matcher, och kan de få med sig poäng hemma mot Danmark så har de goda chanser att nå mästerskapet.

Men trots ett par uppseendeväckande poängtapp från danskt håll så gäller de som klara favoriter att ta hem gruppsegern. De kollapsade sent borta mot Kazakstan som kunde vända och vinna med 3-2 och fick bara med sig 1-1 borta mot Slovenien trots klart spelövertag.

De vann i alla fall mot Finland i öppningsmötet på Parken, och det var inte en särskilt jämn eller spännande match. Danmark var klart bättre och vann med klara 3-1 – ett resultat som en något pressad Kasper Hjulmand förväntas upprepa nu på söndag. Då var det Rasmus Höjlund i högform som själv avgjorde med tre mål, men han har inte varit i lika god målform sedan dess.

San Marino var inget problem senast, men det är inte lätt att säga huruvida Danmark är ute ur sin svacka riktigt än.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

EM-drömmen lever för finsk del

Finland är knappast någon stor fotbollsnation, men i den här gruppen har de trots allt levererat resultat. De inledde det här landslagsuppehållet i torsdags med en ny tung seger borta mot Kazakstan och att nå nästa EM känns långt ifrån som någon omöjlighet för detta relativt anonyma finska landslag. Det hade i så fall varit landets blott andra EM någonsin, och det andra raka EM-slutspelet som de kvalificerat sig till.

De är såklart nederlagstippade mot Danmark, men i och med danskarnas sviktande form så kan de mycket väl vara med och utmana om poäng på söndag. Finländarna har radat upp fyra raka segrar sedan deras inledande förlust mot Danmark, och har inte släppt in ett enda mål under någon av segrarna.

Finland har med andra ord ett ganska stabilt grundspel, och mot ett Danmark som saknar en klar målskytt i form kan de nog ställa till problem. För 1.72 gånger pengarna spelar vi därmed på under 2,5 mål inför matchen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, söndag 10 september
TV: 
Stream:  viaplay logo