Speltips Finland – Sverige 14/11: Karjala cup

Axel Sjödin Publicerat: 14 november 2021

Finland tar emot Sverige på hemmais i årets Karjala cup under söndagseftermiddagen.

Finland - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är återigen dags för det eviga rivalmötet i hockey mot lillebror Finland som avslutande match i Karjala cup på söndagen. Turneringen består endast av fyra lag, nämligen Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien och är en del av Euro Hockey Tour som inleddes för säsongen genom Karjala cup.

Tre Kronor har fått en strålande start på turneringen då de inlett med två raka segrar mot Tjeckien och Ryssland. Matchen mot Tjeckien var relativt jämn, men Sverige var klart vassare när det kom till att utnyttja sina målchanser och matchen slutade 4-1 i Tre Kronors favör tillslut.

Det ska också sägas att det var en storspelade Lars Johansson i målet som höll borta tjeckerna, men trots hans fina insats där så blev han utbytt mot Ryssland då Gustaf Lindvall istället fick chansen att dra på sig landslagströjan för första gången.

Mot Ryssland vann man tillslut med 4-2 mot ett väldigt ungt ryskt lag, fyllt av juniorer, som gav Tre Kronor svårigheter först och kvitterade två gånger om innan Sverige kunde koppla ett grepp om matchen.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland är snäppet vassare

Finnarna har i skrivande stund inte spelat båda sina matcher ännu men inledde övertygande mot Ryssland med 3-0 och ska alltså spela nu mot Tjeckien på sen lördagseftermiddag. Finland förväntas även att vinna där och det lär bli en tabellfinal som väntar på söndag mellan de två nordiska länderna som definitivt tagit turneringen mest seriöst av lagen där.

Finland har dock sett ut som det starkare av de två nordiska länderna på senaste och har en väldigt stabil defensiv som tog dem långt under hockey-VM tidigare i år också. Då förlorade de på förlängning mot det uträknade Kanada, men det råder ingen tvekan om att Finland bör ses som ett av de absolut starkaste lagen nu.

De har en stabilitet som Tre Kronor inte riktigt har och därför spelar vi också på finsk vinst här med -0,5 asian handicap för 2.05 gånger pengarna hos 888sport. Att matchen dessutom spelas i Helsingfors gör att spelet gör att spelet känns ännu mer befogat.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland -0,5 asian
Odds: 2.05
Bolag: 888sport
Spelstopp: 16:30
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: